Sibyl Vane kogub kontserdiga toetust Pärnu naiste tugikeskusele

Kultuuritoimetus
Copy
Sibyl Vane
Sibyl Vane Foto: Kadri Tiganik

Kolmapäeval, 2. veebruaril kell 20 esitletakse veebis ja Tallinnas Põhjala tehases asuvas Botiku kogukonnabaaris Sibyl Vane’i jaanuari alguses valminud kontsertsalvestust. Kontserdi piletitulu läheb Pärnu naiste tugikeskuse toetuseks ja sellest saavad osa kõik, kes soetavad pileti Fienta keskkonnast.

«Oleme varemgi oma esinemistega kogunud toetust tegemistele, mis meile endale korda lähevad ja aitavad neid, kes abi vajavad. Seekordne valik oli ilma väga pika kaalutluseta Pärnu naiste tugikeskuse kasuks, sest meie viimane album «Duchess» keskendub mitmes aspektis naiste ja naiseks olemise keerukustele. Pärnu naiste tugikeskuse aastatepikkune töö on meile avaldanud muljet ja jäänud meile väga positiivselt silma. See on ääretult vajalik ja üllas ettevõtmine ning keskuse eestvedaja Margo oma andeka kunstnikust tütre Floga on aidanud jõuliselt tõstatada lähisuhtevägivalla ja naiste abistamise teema Eesti ühiskonnas,» selgitab bändi bassist Heiko Leesment bändi valiku tagamaid.

Botik Live Sessions on kontserditesari, mis koroonapiirangutest hoolimata võimaldab inimestel kodudes osa saada heast muusikast ja põnevatest artistidest. Huvilistel on võimalus tulla ka avalikule esmaesitlusele Botiku baari Tallinnas. Kontsert on salvestatud talvises Põhjala tehase ala asuvas klaasmajas. Bänd astub üles 45-minutilise kavaga ja esitamisele tulevad lood kõigilt kolmelt albumilt. Kontserdist osasaamiseks tuleb soetada Fienta vahendusel pääse ja piletitulu annetab bänd Pärnu naiste tugikeskusele.

Põhjus kontsertsalvestuse tegemiseks peitub bändi sõnul ka selles, et keerulised olud ei võimalda muusikutel oma fännidega esinemistel kohtuda.

«Hetkel on keeruline see, et meie publik on olude sunnil lõhestunud. On need, kes saavad tulla kontserte nautima ja need, kellel see pole võimalik. Lisaks jätkuvalt kõrge nakatumine, mis omakorda seab üritustel osalemistele piiranguid. Seega on see kontsertsalvestus ilmselt parim võimalus kõigile huvilistele sel keerulisel ajal saada osa meie esinemisest,» ütleb bändi solisti ja kitarrist Helena Randlaht.

Sibyl Vane on 2010. aastal Pärnus tegevust alustanud alternatiivroki trio, kes tosina tegevusaasta jooksul oma muusikaga tuuritanud nii Baltikumis, Skandinaavias kui ka jõudnud näiteks Ukrainasse ja Suur-Britanniasse. 2018. aastal võideti laiema avalikkuse tähelepanu looga «Thousand Words» Eesti Laulul, mis pälvis finaalis neljanda koha. 2020. aastal avaldas bänd oma kolmanda albumi nimega «Duchess», mille plaanitud esitluskontsert kodulinnas tühistati esmalt koroona ja seejärel juba esinemiskoha puudumise tõttu. Küll aga nomineeriti «Duchess» tol aastal Eesti parimaks rockalbumiks. Botik Live Sessionil lööb bändis kaasa ka Pärnust pärit kitarrist Kristjan Kaasik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles