Põhjala tehase Sepikoja saalis avatakse Vilen Künnapu kunstinäitus

Kultuuritoimetus
Copy
Vilen Künnapu näituse «Aktid arhitektuuris» plakat
Vilen Künnapu näituse «Aktid arhitektuuris» plakat Foto: Vilen Künnapu

Kolmapäeval, 02.veebruaril kell 19:00 avab Vilen Künnapu Põhjala tehases (Marati 5, Tallinn) Sepikoja galeriis oma värskeimal loomingul põhineva kunstinäituse «Aktid arhitektuuris».

«Kopli metafüüsika erutab jätkuvalt nii uute kui ka vanemate põlvkondade inimesi. Mäletan kui jalutasime umbes 50 aastat tagasi Andres Toltsi, Ando Keskküla ja Juhan Viidinguga Kopli plekkgaraažide, betoontornide, paekivist poolklassitsistlike majamürakate vahelt tühjale rannaalale taustaks mõni mahajäetud trammivagun või tehasekorsten. See emotsioon, mis meid haaras oli kirjeldamatu. Tänasel päeval, kui mu geniaalsed sõbrad on juba teispoolsuses, teen sama jalutuskäigu ja tunne on sama. Koha vaim, Genius Loci, ei vanane.

Ka Põhjala kvartal ja galerii Sepikoda evivad seda karmi ja jõulist Kopli romantikat. Soovin siin eksponeerida oma suuremõõtmelisi maale. Põhiliselt arhitektuuri, aga ka mõnda naisakti. Mis on arhitektuur ilma inimese ja tema kehata? Ta lihtsalt lakkaks olemast.

Armastan lihtsaid ja jõulisi kujundeid, puhtaid värve, geomeetriat ja märke. Alati on kohal päike, meri, puu, pilv, lind, kala, kuup ja kera. Ka naine mõjub pildil nagu suur maja või laev. Naine koos oma keha elementidega on portaal sensuaalsesse maailma - saladuse maailma. Kuid ka minu majad on sensuaalsed, vahel isegi erootilised. Arvan, et jätkan nende maalidega oma varalahkunud sõprade maist meloodiat – meie ühist meloodiat. Ja võib öelda, et näitus ongi pühendus neile,» räägib näituse autor Vilen Künnapu.

Näitus jääb avatuks 28. veebruaarini. Põhjala galeriide Sepikoja saal on avatud E-R 10:00-17:00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles