Draamateatris esietendub Harold Pinteri «Majahoidja»

Kultuuritoimetus
Copy
Jüri Tiidus ja Hendrik Toompere "Majahoidjas"
Jüri Tiidus ja Hendrik Toompere "Majahoidjas" Foto: Heikki Leis

5. veebruaril jõuab Eesti Draamateatri väikses saalis publiku ette briti moodsa draamaklassiku ja nobelisti Harold Pinteri läbimurdenäidend «Majahoidja» Hendrik Toompere lavastuses.

Lavastaja Hendrik Toompere sõnutsi on meil kõigil ühel hetkel silme ees olnud tühi tuba, ruum, millesse tuleb kujundada eluks vajalik elamise masin. «Majahoidja» pakub erinevaid kujutlusi kodu ülesehitamiseks.

Laval on kaks venda, kes kinnisvara arendama hakkavad. Üks on nii rikkaks saanud, et sooviks nüüd oma kätega midagi tõelist teha, näiteks kuuri ehitada, kuigi tal on kuldklotser ja kašmiirmantel. Teine vend genereerib ideid, kuidas täiuslikult kõrghooneid sisustada. Kuna nende äri-ideoloogiad ei kattu, tuuakse majja üks kogenud inimene. Majavalitsejaks. Ja tuba saab kujundatud – no see pole enam korter, see on loss!

Aga äkki… Äkki on see, kes tuli, hoopis vendade isa?

Harold Pinter, «Majahoidja». Lavastaja Hendrik Toompere, kunstnik Jaanus Laagriküll, helikujundaja Andrus Laansalu, videokujundaja Tauno Makke, tõlkija Irene Tiivel. Osades Hendrik Toompere, Jüri Tiidus, Kristo Viiding.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles