AJA AUK ⟩ Kolm tilka verd ajaloo ristteel

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Nagu Kristus: Peter Green 70ndate alguses.
Nagu Kristus: Peter Green 70ndate alguses. Foto: Nick Contador/wikimedia Commons

Fleetwood Mac on tänaseks ilmselt rock’i-ajaloo suurimaid bände. Nende 1977. aasta albumit «Rumours» on müüdud üle 30 miljoni eksemplari. Fleet­wood Maci alguses seisis aga hoopis üks teine mees, kellel «Rumoursiga» küll otsest pistmist pole – kitarrist Peter Green, inimesena pigem tagasihoidlik briti teise laine bluusigeenius. «Rumours» sai ka 4. veebruaril 55, aga sellest pole meil seekord niivõrd jutt.

Peter Green pani bändile ka nime kahe bändiliikme, trummar Mick Fleetwoodi ja bassist John McVie (millele vastast on olnud vähestel) järgi ja kui nende esimene plaat nimetati siiski kui Peter Green’s Fleetwood Mac, oli sellise asjade käigu peale pahane. Sel nädalal 1969 tõusis Fleetwood Maci instrumentaalne singel «Alba­tross» briti singlimüügi tabeli number üheks.

Fleetwood Mac kasvas ja kogus tuure ja niimoodi kasvas ka staarisurve. Aga see ei olnud päris Peter Greeni jaoks. Ta hakkas rääkima, kuidas nad peaksid bändiga oma raha ära andma, sest raha pole hea asi. Teised bändiliikmed ütlesid talle, et kui tahad, siis sa anna, me ei anna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles