Kindel laks: kuidas globaliseerumine meid mõjutab

Erkki Bahovski
, arvamustoimetaja
Copy
Marko Matvere ja Rasmus Ermel filmis «Vee peal», aastatepikkuse meresõidukogemusega Marko Matverel jätkus võtete vaheajaks hulgaliselt naljajutte oma seiklustest maal ja merel. 
Marko Matvere ja Rasmus Ermel filmis «Vee peal», aastatepikkuse meresõidukogemusega Marko Matverel jätkus võtete vaheajaks hulgaliselt naljajutte oma seiklustest maal ja merel. Foto: Liisabet Valdoja

Branko Milanovici ­raamat «Capitalism Alone. The ­Future of the System That Rules the World» väidab, et globaliseerumisest – kuidas hargmaisus lõhub ametiühinguliikumist ja kuidas erinevus töö- ja vaba aja vahel muudab traditsioonilise perekonna kui institutsiooni suhteliselt mõttetuks. Seda ja veel paari head raamatut ja üht filmi soovitab Erkki Bahovski. 

Traditsiooniline perekond muutub mõttetuks

Hakkasin Branko Milanovici ­raamatut «Capitalism Alone. The ­Future of the System That Rules the World» lugema eelarvamusega, et kõigest ei saa aru. Aga sain peaaegu kõigest. Statistikat hästi kasutav Milanovic kirjutab globaliseerumisest – kuidas hargmaisus lõhub ametiühinguliikumist ja kuidas erinevus töö- ja vaba aja vahel muudab traditsioonilise perekonna kui institutsiooni suhteliselt mõttetuks. Perekond on edaspidi nähtus, kus saab kasutada allhankeid. Kindlasti tuleks see raamat eesti keelde tõlkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles