Tartu loomemajanduskeskus ja Voronja galerii korraldavad esimese tARTu skulptuurioksjoni

Kultuuritoimetus
Copy
Evelin Lumi dekoratsioon Urmas Vadi Vanemuise lavastusest «Tagasi Eestisse» (lavakujundus Rainer Sarnet ja Urmas Vadi).
Evelin Lumi dekoratsioon Urmas Vadi Vanemuise lavastusest «Tagasi Eestisse» (lavakujundus Rainer Sarnet ja Urmas Vadi). Foto: Evelin Lumi

Tartu loomemajanduskeskus koostöös Voronja galeriiga korraldavad 12. mail esimese tARTu skulptuurioksjoni. Oksjoni eesmärk on kunstimaastikul rohkem tähelepanu pöörata kolmemõõtmelistele teostele ning leida skulptoritele seeläbi uusi müügiväljundeid. Oksjonile saab esitada juba valminud skulptuure ja installatsioone kõikvõimalikest materjalidest ja suurustes. Esitada võib iga kunstnik mitu teost, oodatud on ka ühisteosed.

Tartu loomemajanduskeskuse juht Külli Hansen: «Tartu loomemajanduskeskuse jaoks on skulptuurioksjoni korraldamine meie poolt pikkade aastate jooksul sisse töötatud formaadi – Tartu noore kunsti oksjon – uus väljund. Kui aastaid tagasi oli vaja pöörata tähelepanu noortele kunstnikele ja luua neile suuremat tuntust, siis praegu näeme, et samas olukorras on skulptuursed objektid – inimesed pole harjunud neist mõtlema kui investeeringust. Loodame, et pikki aastaid tegutsenud noore kunsti oksjoni fännid on valmis avastama ka skulpturaalseid teoseid.»

Skulptuurioksjoni üks korraldajatest ja Voronja galerii omanik Raul Oreškin jätkab: «Kui kunstiturgu lähemalt vaadelda, moodustavad skulptuurid sellest üsna väikese osa. Meil, pean silmas eestlastel, pole tekkinud traditsiooni paigaldada kodudesse või aedadesse kolmemõõtmelisi teoseid. See oli ka üks põhjustest, miks otsustasime Voronja galerii aias välja arendada skulptuuride pargi, et tutvustada galerii külalistele väikest läbilõiget kaasaegsest Eesti skulptuurist, mis ootamatult hästi sobitub arhailise kalurimaja sibulapeenarde asemele. Skulptuurioksjoni korraldamine koostöös loomemajanduskeskusega on meie panus elavdada kunstituru seda segmenti, mis on seni pisut varju jäänud.»

Oksjonitöödest tuleb saata fotod hiljemalt 3. märtsiks aadressile skulptuur@lmk.ee. Näitus oksjonile valitud teostest avatakse tARTu poes Aparaaditehases 1. aprillist, oksjon toimub 12. mail Tartu loomemajanduskeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles