Kammerkoori Voces Tallinna uueks peadirigendiks sai Veronika Portsmuth

Kultuuritoimetus
Copy
Veronika Portsmuth
Veronika Portsmuth Foto: Mihkel Maripuu

Kammerkoori Voces Tallinn, mis kandis kuni 2019. aastani nime Voces Musicales, uueks peadirigendiks ja kunstiliseks juhiks valiti Veronika Portsmuth.

«Jätkame Voces Tallinna sisuka ja nõudliku repertuaari esitamisega, laiendades püsirepertuaari kaasaegsema muusika suunas. Pean oluliseks jätkata koori vokaalse kõlapildi arendamist, teha koostööd eesti ja välismaa parimate interpreetide ja kollektiividega ning heliloojatega,» ütles Veronika Portsmuth ja lisas, et Voces Tallinnale omaselt on peamine fookus muusikaline kvaliteet ning seeläbi elamuslikud kontserdid. «Kindlasti tulevikus ka rohkem rahvusvahelisel muusikamaastikul.»

«Olles ise koori loomise juures ning aastaid selle laulja, on mul rõõm taas resoneerida uues võtmes koos kõrgetasemelise kooriga. Samuti on mul hea meel, et lauljad on mind hästi vastu võtnud ning usun, et koostöö saab olema täis energiat ning põnevaid muusikaprojekte,» sõnas ta.

Koor Voces Tallinn asutati 1999. aastal, alates sellest on koor osalenud konkurssidel ja andnud hulgaliselt kontserte nii Eestis kui ka välismaal. Esimesel kümnel hooajal oli koori peadirigendiks praegune kunstiline nõustaja Risto Joost, järgnevatel hooaegadel olid dirigendid Endrik Üksvärav, Kaspar Mänd, Valter Soosalu, Galina Morozova-Iljenko, Benjamin Kirk ja Mai Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles