Juurikas. Olümpial levib ohtlik viirus

Uuno Prostamool
, Euroopa Haige Mees
Copy
Mao Zedongi mausoleum on kommunistide pühapaik.
Mao Zedongi mausoleum on kommunistide pühapaik. Foto: Fotod: Wikipedia, Remo Tõnismäe

Halloo, Tallinn! Kirjutan neid ridu Hiina Rahvavabariigi pealinnas, kus käimas planeedi suurim spordipidu. Pekingi olümpiamängudele on kokku sõitnud tuhandeid sportlasi kogu maailmast.

Kui esialgu võisid skeptikud kahelda, kas Hiina ikka suudab keset koroonapandeemiat olümpiamänge tipptasemel läbi viia, siis juba praegu võib kinnitada, et suudab küll. Muretsemiseks pole üldse põhjust, koroonat jätkub kõigile. Suurem osa sportlasi on ilusti karantiini viidud. Testimis­brigaadid varitsevad suusaradade, hüppemägede ja liuväljade ääres. Igale sportlasele, kes kätte saadakse, pistetakse vatitupsuga tikk ninna ja ongi adjöö. Hetkel on veel testimata paarkümmend talisportlast, nende hulgas kaks eestlast, aga Hiina president lubas, et hiljemalt esmaspäevaks on kõik nakatunud ja lähikontaktsed kinni püütud ja puuri pistetud.

Paraku pole koroona ainus viirus, mis olümpialinnas varitseb. Pekingis on suur oht nakatuda kommunismi­pisikuga. Täpselt nõnda juhtus hea kolleegi ja reisikaaslase Kuusekepiga. Ma ütlesin Kuusekepile, et pole hea mõte Mao Zedongi mausoleumi minna, aga Kuusekepp käis peale nagu uni, et läheb ikka. Tema tahtvat näha kuulsat kristallist kirstu, kus puhkab esimees Mao muumia justkui Lumivalgeke. Tugevat meest jõuga kinni ei hoia, kolleeg Kuusekepp pani jope selga ja käiski mausoleumis ära. Esimese hooga tundus, et läks õnneks, aga vara rõõmustasin. Järgmisel hommikul lõid sümptomid välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles