Juurikas. Rahvas ootab ilusat Eesti laulu

Mart Juur
Copy
Teeme rahval elu paremaks!
Teeme rahval elu paremaks! Foto: Allan Hmelnitski

Täna õhtul selgub konkursi «Eesti laul 2022» võitja. Milline peab olema laul, mis esindab Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel? Kiire lävepakuküsitlus näitab, et rahva ootused on suured.

Arnold (93-aastane): ««Eesti laul» on aasta tähtsaim muusikasündmus Ennu Ratta sünnipäeva kõrval. Kavatseme koos abikaasaga kindlasti kontserdile kaasa elada televisioonisaate vahendusel. Katame laua, teeme sülti ja ostame kringli. Võibolla isegi pitsike kangemat saab võetud, mine sa isahane tea. Loodan, et võidulaul on kauni meloodia, sisukate sõnadega ja kaasahaarava refrääniga. Ilus laul on selline, mis kuulajat ei sega. Keegi ei röögi, kisenda ega kiunu nagu siga aia vahel. Kui ma olin väikene poiss, jäi meil Saaremaal talus ükskord naabri siga aia vahele. Küll oli kole seda kisa kuulata. Eesti laul võiks olla selline, mille saatel on mõnus mõelda oma mõtteid, meenutada möödunut, tukkuda diivanil või tugitoolis.»

Toomas Hendrik (68-aastane): «Eestlaste muusikamaitse on võrdlemisi veider. Võin seda öelda oma kogemuste põhjal. Kõik Eesti peod lõppevad ühtemoodi: varem või hiljem paneb keegi Onu Bella kasseti peale ja kõik lähevad tantsima. Ameerikas oleks selline asi mõeldamatu. Kui ma esimest korda kodumaal käisin, oli siin kõige populaarsem bänd Kuldne Trio. Pidin pikali kukkuma, kui «Chiri-biri-binni» kuulsin. Mõtlesin, kas tõesti on sellised narkootikumid siin lubatud. Viimastel aastatel olen olude sunnil pidanud kuulama läti muusikat. Lätlaste muusikamaitse on veel veidram. Läti peod lõpevad sedasi, et Raimond Pauls pannakse peale ja kõik joovad ennast laua alla. Aga jäägu see omavahele. Mis ma läti muusika kohta ütlesin, ärge seda lehes avaldage. Abikaasa võib kurjaks saada, ta mul rahvuselt lätlane.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles