Tallinna Linnateater jagas kolleegipreemiaid

Kultuuritoimetus
Copy
Tallinna Linnateatri «Rogožin». Kristiin Räägel.
Tallinna Linnateatri «Rogožin». Kristiin Räägel. Foto: Siim Vahur

Tallinna Linnateater tähistas eile, 13. veebruaril, oma 56. sünnipäeva. Päev algas nurgakivi panemisega uuele Laia tänava hoonetekompleksile, pidulikul sündmusel õnnitlesid teatrit ka Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja kultuuriminister Tiit Terik.

Lõuna paiku järgnes traditsiooniline käik Metsakalmistule, et oma eelkäijaid meenutada. Tavapärast õhtust pidu otsustati ka sel aastal üleriikliku viiruseleviku tõttu mitte pidada ja kolleegipreemiad jagati suure videokõne kaudu, kus teatripere veetis koos aega ühtse virtuaalse peolaua taga.

Kokku jagati 10 kolleegipreemiat. Parima lavastuse auhinna võitis Diana Leesalu «Muusikale». Parima lavakujunduse preemia läks «Balti tragöödia» kunstnikule Kristjan Suitsule ja parima lavastust toetava kujunduse preemia «Balti tragöödia» kostüümikunstnikule Kristīne Pasternakale.

Parima naispeaosatäitja tiitli pälvis Kristiin Räägel Nastasja Filippovna Baraškova rolli eest lavastuses «Rogožin» ja parima meespeaosatäitja tiitli Tõnn Lamp Joaquin Monegro rolli eest lavastuses «Abel Sánchez. Ühe kire lugu». Parima nais- ja meeskõrvalosa auhinnad anti rollide eest lavastuses «Muusikale»: Maris Nõlvakule, kes kehastas Margrethe Irene Floedi, ja Allan Noormetsale, kes kehastas Hjalmar Vindingut.

Parimaks lavastusala töötajaks hindasid Linnateatri kolleegid etenduse juhti Oliver Reimanni ja parimaks maja töötajaks värsket peanäitejuhti Uku Uusbergi. Eripreemia pälvisid teatrijuhid Uku Uusberg ja Mihkel Kübar suure pühendumise ning teatrisse uue hingamise ja positiivse energia toomise eest.

Juhtkonna preemiaga tunnustati helitehnik Arbo Maranit ja maja perenaist Margot Böttcherit ning 2021. aastal enim etendusi andnud näitlejaid Simo Andre Kadastut ja Kristiin Räägelit.

Lisaks jagasid tunnustust ka Tallinna Linnateatri pikaaegsed toetajad ja koostööpartnerid. ABC Motorsi näitlejapreemia pälvisid Piret Kalda ja Priit Pius ning Nordeconi preemia teatri kassapidajad Aveli Kadastik ja Nelly Loginov. Lisaks annab oma preemia ka Linnateatri pikaaegne partner Espak, preemia laueraat selgub tuleval nädalal.

Tallinna Linnateatri publiku lemmiknäitleja hääletuse võitis Anne Reemann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles