Paks Margareeta on valitud Aasta turismiobjektiks

Kultuuritoimetus
Copy
Paksu Margareeta uus ekspositsioon.
Paksu Margareeta uus ekspositsioon. Foto: Hendrik Osula

Eesti Meremuuseumi osaks olev Paks Margareeta pälvis Eesti Turismi- ja Reisifirmade liidu konkursil Aasta turismiobjekti tiitli. Tunnustuse tõi ennekõike uuendatud ekspositsioon, mis on olnud eeskujuks nii Eestis kui ka Euroopas.

«Lisandunud tiitel näitab, kui suur töö on tehtud ja kui oluline on alustatut jätkata. See innustab meie meeskonda, pakkumaks ikka üha uudsemaid lahendusi ja põnevamaid elamusi ekspositsioonis. Neid on oodata ka veel tänavu,» sõnas tänutundega Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen.

Aasta turismiobjekti tiitli saaja selgus Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liidu liikmete hääletusel. «Paksu Margareeta uuendatud ekspositsioon on tõeliselt võimas, põnev, interaktiivne ning sobib erinevatele vanusegruppidele. Mullu jõudis see Euroopa muuseumiakadeemia Luigi Micheletti auhinna kategoorias kolme parema sekka. See on väga suur tunnustus, sest äramärkimise nimel võistlevad kümned muuseumid üle kogu Euroopa. Lisaks on Meremuuseum olnud nõutud hitt muuseumikülastajate hulgas,» tõi esile liidu peasekretär Merike Hallik.

Eesti Meremuuseum avas Paksu Margareeta uuendatud ekspositsiooni 28. novembril 2019. Nüüdseks on sellega pälvitud mitmeid tunnustusi nii Eestis kui ka kaugemal. Tänavu 7. mail selgub, kas nende hulka lisandub ka Euroopa Muuseumide (EMYA) aastaauhind. Sellele tiitlile on Eesti Meremuuseum nomineeritud Paksu Margareetaga kümnete Euroopa muuseumite seas ja vastav auhinnatseremoonia toimub Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles