VÄLKARVUSTUS ⟩ Mida arvata uuest filmist «Soo»?

Copy

Eile, 14. veebruaril 2022 esilinastus uus Eesti mängufilm «Soo». Mida uuest filmist arvata ja kas tasub ka vaadata, käis vaatamas kultuuritoimetaja Tuuli Põhjakas.

Oskar Lutsu samanimelisejutustuse ainetel valminud uus kodumaine mängufilm «Soo» on režissöör Ergo Kulla ja stsenarist Martin Alguse teine Lutsu teose põhjal valminud film «Talve» järel.

Oskar Lutsu 135. sünniaastapäevaks valminud kirjaniku samanimelisel jutustusel põhinev mängufilm "Soo" on põnevusest pakatav armastusfilm, mis viib meid 1917. aastasse, kui Euroopas möllas Esimene Maailmasõda ja Eesti idapiiri taga lahvatas revolutsioon.

Noor kunstnik Toomas Haava (Franz Malmsten) tuleb Pariisist tagasi venna sootallu, kus mässib ennast tahtmatult konflikti vägivaldse ja hirmsa Madjakuga (Martin Kork), kes ahistab kohalikku tütarlast Hildat (Hanna-Ly Aavik). Kaunist ja salapärast tüdrukut hüütakse Metskassiks ning edevaloomuline Toomas avastab end äkki keset trillerlikku võitlust armastuse eest, mille panuseks on ei vähem ega rohkem kui tema enda elu. Kokkupõrkes kohaliku jõhkardiga lööb välja Toomase vastuoluline loomus ja tal tuleb nüüd korraga võidelda nii «sookolli» kui ka iseenda sees kasvava ebakindlusega.

See on ajastufilm ühest maailma-ajaloo murrangulisest hetkest, milles põimub omapärase atmosfääriga põnevuslugu kaasahaarava armastuslooga. Filmist ei puudu ka Lutsu teostele omane huumor ja värvikad kõrvaltegelased. «Soo» võttepaigad asuvad keset ainulaadset ja lummavat Eesti soomaastikku.

Peaosalisi kehastasid Franz Malmsten ja Hanna-Ly Aavik, kõrvalosades Liis Remmel, Grete Kuld, Märten Matsu, Indrek Taalmaa, Epp Eespäev, Toomas Suuman, Helgur Rosenthal ja Martin Kork.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles