Muusikarahvas hakkab rahast rääkima

Kultuuritoimetus
Copy
Helen Sildna usub, et tervisekriisi lõppedes muutub kultuur ühiskonnale veelgi olulisemaks. FOTO: Eero Vabamägi
Helen Sildna usub, et tervisekriisi lõppedes muutub kultuur ühiskonnale veelgi olulisemaks. FOTO: Eero Vabamägi Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Teist aastat kogunevad muusikavaldkonna inimesed üle Eesti, et pidada nõu ja anda hoogu sektori arengule. Piirangute tõttu on majanduslikult lüüa saanud enim just muusikaüritused, mille maht oli 2021. aastal vaid veerand pandeemiaeelsest ajast. 31. märtsil Tallinnas Von Krahli Teatris toimuval Eesti muusikaturu fookuspäeval räägitakse otse ja ausalt sellest, mis puudutab kõiki – rahast.

«Muusikavaldkonnast 90 protsenti tuli enne pandeemiat toime täiel määral ettevõtlustuludest, seega on ettevõtlus ja ettevõtlikkus Eesti muusikakultuuri käivitav jõud. Pandeemia on aga andnud löögi muusikatööstuse ühele tugevaimale alustalale ehk kontserditurule,» kommenteerib Tallinn Music Weeki juht Helen Sildna.

«Piletilevi statistika näitab, et käibelangus muusikavaldkonnas on olnud aastal 2021 võrreldes aastaga 2019 tervelt 72 protsenti ehk 17 miljonit eurot. Selleks, et valdkond jalule saada ja kasvule pöörata, on vaja leppida kokku arengusuundades nii omavahel kui ka riigi ja omavalitsuste esindajatega, et kasutada valdkonna ressursse targalt ja tulevikku vaatavalt ning rääkida rahast otse ja ausalt.»

Eesti muusikaturu fookuspäeva 2022 teemad

-Music Estonia esitleb Eesti muusikaturu andmete uuringut

-Tutvume rahastajatega: Kultuurkapital, kultuuriministeerium, sponsorid, investorid

-Küsitleme ühinguid: Eesti Fonogrammitootjate Ühing, Eesti Autorite Ühing, Eesti Esitajate Liit

-Analüüsime uudseid äriplaane ja uurime diilide anatoomiat

-Räägime regionaalse muusikaturu kasvuvõimalustest

-Arutleme sektori taaskäivitamise võimalusi

-Täpne päeva programm ja esinejad kuulutatakse välja veebruari ja märtsi jooksul.

Eesti muusikaturu fookuspäev koos galaga Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad (EMEA) on päev aastas, mil kohtub kogu Eesti muusikasektori tuumik – aktuaalseid teemasid arutledes ja silmapaistvamaid tegijaid tunnustades.

Eesti muusikaturu fookuspäev toimub 31. märtsil kell 10–17 Von Krahli Teatris. Päeva programm koosneb ettekandeist, ümarlaudadest, aruteludest ja esitlustest. Üritusele on oodatud muusikavaldkonna ettevõtjad ja spetsialistid, sealhulgas muusikaorganisatsioonide töötajad, omavalitsuste kultuurijuhid, üritustekorraldajad, managerid, meedia esindajad ja muidugi ka muusikud üle Eesti.

Fookuspäeva korraldab festival Tallinn Music Week (TMW) koostöös Music Estonia, Eesti Fonogrammitootjate Ühingu (EFÜ), Eesti Autorite Ühingu (EAÜ) ja Eesti Esitajate Liiduga (EEL).

Fookuspäevale järgneb kell 19–22 PROTO avastustehases EMEA 2022 gala, kus tunnustatakse meie muusikavaldkonna aasta silmapaistvamaid tegijaid. EMEA korraldaja on Music Estonia koostöös EFÜ, EAÜ ja TMWga.

Eesti muusikaturu fookuspäeva passid on müügil TMW veebipoes. Kuni veebruari lõpuni maksab pass 35 eurot, edaspidi 40–45 eurot. Müügil on ka 35-eurone digipass ning fookuspäeva ja EMEA ühispass hinnaga 99 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles