Tallinna Talvefestival toob Eestisse tunnustatud Norra pianisti Aksel Kolstadi

Kultuuritoimetus
Copy
Norra pianist Aksel Kolstad.
Norra pianist Aksel Kolstad. Foto: PLMF

Möödunud reedel alanud XV Tallinna Talvefestivali «Tõsta pilk ja ava süda» raames esineb 19. veebruaril kell 18 Mustpeade Majas Norra pianist Aksel Kolstad, keda ajakirjanduses on nimetatud «Uueks Victor Borge’iks» ja «meie aja Franz Lisztiks». Kõlavad nii pianisti enda teosed kõrvuti selliste heliloojatega nagu Bach, Rahmaninov, Grieg jt.

Festivali lõpetab 20. veebruaril kell 18 suurejooneline kontsert Kaarli kirikus Eesti Vabariigi sünnipäeva auks. Eesti heliloojate teoseid kõrvuti maailmaklassikaga esitavad ETV Tütarlastekoor Aarne Saluveeri juhendamisel, Kullo Huvikeskuse kooristuudio Raduga Natalja Kuzina juhendamisel ning trompetist Neeme Ots ja organist Tiia Tenno.

18. veebruaril kell 18 saab publik Raekojas kuulata klarnetikvartetti koosseisus Marten Altrov, Martin Kuusk, Kerit Ilves ja Margus Parind. Kõlavad Mozart, Bach, Händel, Piazzolla jt.

Tallinna Talvefestival pöörab tähelepanu abivajajatele meie ühiskonnas ning PLMF on selleks loonud heateo algatuse motoga «Tõsta pilk ja ava süda». Selle aasta kampaania kogub vahendeid Pahkla intellektipuudega inimeste külakogukonna küünalde valmistamise töökojale kvaliteetsete töövahendite ja küünlavaha sulatamise seadmete uuendamiseks.

PLMF eraldab selleks 25% festivali piletitulust ning kutsub häid inimesi ja organisatsioone ostma nii festivali pileteid kui ka annetama:

MTÜ Muusikute täiendõppe keskus, EE037700771003227591, AS LHV Pank, märgusõnaga «Tõsta pilk ja ava süda».

Festivali kava on nähtav https://plmf.ee/et/tallinna-talvefestival-2/.

Piletid müügil hinnaga 15/10€ Piletilevis ja kohapeal.

Muusikute fond PLMF loodi 2003. aastal missiooniga toetada klassikalise muusika talente ning on siiani ainus mittetulunduslik ühing, mis on abiks järjepidevalt paljude Eesti annete käekäigule, pakkudes neile esinemisvõimalusi erinevate riikide kontserdilavadel, täiendõpet nii eesti kui maailma tipp-pedagoogide juhendamisel jpm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles