Teenetemärgi pälvinud Anne Reemann: loodan, et mu elu roll on alles ees

Kultuuritoimetus
Copy
Tallinna Linnateatri näitleja Anne Reemann
Tallinna Linnateatri näitleja Anne Reemann Foto: Mihkel Maripuu

«Ma ei oskagi sellesse kuidagi suhtuda veel hetkel. See tuli nii ootamatult!» ütles Postimehele Valgetähe IV klassi teenetemärgi kavaler, Tallinna Linnateatri pikaajaline näitleja Anne Reemann. «Ma ei tea, kas ma äkki peaks nüüd presidendi külla kutsuma? Kas tal on üldse aega tulla, et minuga tuttavaks saada?» lisas ta naljatledes.

Anne Reemann lõpetas 1988. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri näitlejana ning töötab samast aastast alates Tallinna Linnateatris. Lisaks rollidele oma koduteatris on näitleja kaasa löönud telelavastustes ja filmides ning mänginud külalisrolle teatrites üle Eesti.

Ants Lauteri nimelise teatripreemia laureaat, mitmekordne Tallinna Linnateatri kolleegipreemia laureaat ja Linnateatri publiku lemmiknäitleja on Presidendi teenetemärgi pälvimisest suisa pahvistatud. «Eks teatrinäitleja kõige suurem tunnustus on ennekõike publiku tänu, sest nende jaoks me seda kõike teeme. Mitte enda jaoks,» kommenteeris Reemann tunnustuse olulisust. 

«Eks seda, millise rolli üle on põhjust kõige enam uhkust tunda, teab ka publik. Ma ise loodan, et see elu roll on mul veel ees,» lisas ta. «Samas, mulle meeldib mõte sellest, et ma võiks ühte ja sama rolli veel mitmel korral mängida. Siis ma teaksin, mida paremini teha. Kindlasti teeks midagi teistmoodi.»

Küsimusele, mida Reemann ise oma karjäärist esile julgeks tõsta, tõi nätleja välja lavakasse õppima asumise, sest see andis suuna ülejäänud elule. «Siis, kui mind lavakasse vastu võeti, tundus, et kogu maailm on mulle valla ja kõik võimalused avatud,» sõnas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles