Punkbänd Kurjam õnnitleb uue looga Eesti Vabariiki

Kultuuritoimetus
Copy
Punkansambel Kurjam
Punkansambel Kurjam Foto: Marko Mumm

Kodumaine punklegend Kurjam õnnitleb vabariiki aastapäeva puhul suurejoonelise ajalookäsitlusega.

Juba 25 aastat muusikasõpradele meelehärmi ja huumorisõpradele pettumust valmistanud punkbänd Kurjam esitleb Eesti Vabariigi 104. sünnipäeva puhul uut lugu peatselt ilmuvalt albumilt. Pala pealkirjaga «Soome-ugri impeerium» käsitleb Eesti ajalugu uuenduslikust vaatenurgast ning räägib sellest, kuidas aastatuhandete eest oli hoopis Eesti ühe suure impeeriumi juhtriik.

Kurjami vedav jõud ja loo autor Marko Sigus ütles, et lugu ajendas teda kirjutama üks teadusartikkel, kus väideti, et eestlased pole mingid metsarahvad, vaid juba 2500 aastat tagasi, kui roomlased alles rajasid oma vabariiki, näib olevat Volga jõest Läänemereni laiunud olevat soome-ugri eliidi üldine maailm.

«Seega Kurjami uus laul «Soome-ugri impeerium» pole mingi lambist võetud heietus ega katsetus kirjutada mingit alternatiivajalugu, vaid see on kooskõlas uusimate teadusuuringutega soome-ugri kultuuri ja identiteedi kohta!» märkis Sigus.

«Senimaani oli Kurjami vanim laul nimega «1227», mis rääkis Muhu muinaslinnuse vallutamisest ristirüütlite poolt, aga käesolev laul on veel vanem ja räägib kõigest sellest, mis juhtus enne 1227 aasta sündmusi. Laul räägibki sellest, kui võimas soome-ugri impeerium omal ajal oli, milliste tipptehnoloogiliste pronksist sõjakirvestega maid vallutati ja kuidas lõpuks kõigis maailma nurkades kõlas ürgne eesti keel,» lisas ta.

«Endine väärajalugu eestlaste kohta tuleks nüüd kiiremas korras tühistada, Kurjami uuele laulule aga teha kooriseade, et orkestrid saaksid seda saabuval Vabariigi aastapäeval Vabaduse väljakul 700 sõjamehe esituses ette kanda! Eesti tuleb jälle suureks laulda!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles