STRANDBERG BLOGIB ⟩ Vabariigi aastapäeva kontsert Estonias (9)

Postimees
Copy

Neljapäeval 24. veebruaril toimub Tallinnas Estonia teatrimajas Eesti Vabariigi 104. aastapäevale pühendatud kontsert. Postimees teeb sündmusest otseblogi, kus laval toimuvat kommenteerib Marek Strandberg. 

Vabariigi aastapäeva kontsertlavastuse kontseptsiooni keskmes on eestlane kui küsiv inimene. Etendusele pakub rikkalikult ilmestavat ainest ka Eesti heliloojate looming.

«Sel korral on lavastuse keskseks teljeks inimene oma igapäevaste ja igavikuliste küsimustega. Küsimuste esitamine on meie elu lahutamatu osa, mis viib edasi näiteks nii teaduses kui ka aitab mõtestada maailma meie ümber ning iseend selles. Ja viimasel ajal näib küsimusi aina juurde tulevat. Kindlasti on lavastuses palju nii äratundmisrõõmu kui ka uut mõtteainet, seda saatmas suurepärane eesti muusika,» selgitas presidendi kultuurinõunik Rasmus Puur kontsertetenduse ideed.

Loomingulise meeskonna tuumikuks on lavastaja Jüri Nael, muusikaline juht Mihhail Gerts ja kunstnik Emer Värk ning kontserdi produtsent on Priit Mikk ja telerežissöör Ove Musting.

Tagasi üles