Reedest esmaspäevani toimub kongress «Juri Lotmani semiosfäär»

Kultuuritoimetus
Copy
28. veebruaril möödub 100 aastat Juri Lotmani sünnist.
28. veebruaril möödub 100 aastat Juri Lotmani sünnist. Foto: Plakat

25.–28. veebruaril toimub Tallinnas ja Tartus rahvusvaheline kongress «Juri Lotmani semiosfäär». Kongress on osa Juri Lotmani 100. sünniaastapäeva tähistamise sündmustest. Neli päeva kestev kongress toob kohale oma eriala tippteadlasi Eestist ning välismaalt. Tuntumad plenaaresinejad, kes kohapeal kõnelevad, on Aleida Assmann (Konstanzi Ülikool, Saksamaa), Boris Uspenskij (Riikliku Teadusülikooli Kõrgem Majanduskool, Venemaa), Yuri Tsivian (Chicago Ülikool, USA), Mieke Bal (Amsterdam Kultuurianalüüsi kool, Holland).

Kongress avatakse 25. veebruaril Tallinna Ülikoolis, avakõnelejaks on rektor Tõnu Viik. Kongressi kulminatsioon on 28. veebruaril Tartu Ülikoolis, kus õhtul toimuval juubeliaasta tseremoonial võtavad sõna Tartu Ülikooli rektor Toomas Asser ning Eesti president Alar Karis.

Kongress on pühendatud Juri Lotmani semiosfääri mõistele ning tema teadustööst jätkuvalt tärkavatele inspireerivatele dialoogiavenüüdele. Kongressile on tulemas silmapaistev plenaaride kogu, kes esindavad erinevaid teaduslikke distsipliine ning arutlevad Lotmani rikkaliku ja viljaka mõtteloo üle. Plenaaresinejate loengud kantakse üle ka ERRi kultuuriportaalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles