Vene Teater: on vaja hoida solidaarsust kõigi Eestis elavate rahvustega

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Vene Teater
Vene Teater Foto: Vene Teater

Eesti Vene Teater avaldas sotsiaalmeedias avalduse, milles ütleb, et on solidaarne kõigi maailma kultuuritegelastega, kes mõistavad hukka Venemaa agressiooni Ukrainas.

«Vene Teatri töötajad jälgivad valu ja kaastundega Ukraina sündmusi. Me oleme solidaarsed maailma kultuuritegelastega, samuti Eesti kolleegidega, kes nõuavad sõja lõpetamist,» kirjutas teater avalduses. 

«Me toetame kunsti-, kultuuri-, teadus-, kirjandus-, ajakirjandus-, televisiooni- ja raadioringhäälingu tegelaste seisukohti, samuti miljoneid inimesi Venemaal, kes on alla kirjutanud sõjavastastele üleskutsetele,» lisas teater. 

«Avaldame toetust ja kaastunnet kogu kultuuriüldsusele Ukrainas, kus meie teater on käinud palju kordi esinemas, kus meist paljudel on tuttavad ja sugulased, kursusekaaslased ja sõbrad,» kirjutas teater. 

Teater peab lubamatuks igasugust tegevust, mis õhutab rahvustevahelist viha. «Traagilist tagajärge vihaõhutamisest näeme me Kiievis, Harkovis, Hersonis ja Sumõs. Me peame tegema kõik endast oleneva, et see verine nimekiri lõpeks,» kirjutas teater. 

Vene Teater kogub Punase Risti kampaania raames ka humanitaarabi Ukrainas kannatanutele ning teatri töötajad koguvad kokku hügieenitarbeid ja voodipesukomplekte. Kogutakse ka rahalisi annetusi ning tulekul on mitmeid heategevusaktsioone, sealhulgas üritusi sõjapõgenike lastele.

Just Vene Teatris toimub tänavu 27. märtsil, rahvusvahelisel teatripäeval, Eesti parimate teatritegijate premeerimine. «Sellistel päevadel, nagu ei iial varem, on vaja hoida solidaarsust kõigi Eestis elavate rahvustega. Teatritegijad, hoolimata oma töökeelest, võivad üles näidata ühtsust, kogunedes Vene Teatrisse,» kõlab üleskutse. «See on märk meie solidaarsusest võitluses rahu ja vabaduse eest ning vihkamise ja agressiooni vastu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles