Raha ahvist inimest ei tee

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Algoritmiliselt loodud ahv #4418 FOTO: Property Of Nexo
Algoritmiliselt loodud ahv #4418 FOTO: Property Of Nexo Foto: Property Of Nexo

Mida teha, kui raha on palju? Targemad investeerivad, ostavad aktsiaid või panevad raha muul moel kasvama. Mõned investeerivad endasse, ostavad ilusaid asju, harivad end või lähevad reisile. Mõned... mõned aga ostavad digitaalseid avatare õlgu kehitavatest ja tüdinenud ahvidest, tuntud ka kui Bored Ape Yacht Club.

Lihtsustatult on Bored Ape Yacht Clubi (BAYC) puhul tegemist NFTga, mida inimene võib omada. See on digitaalne token, avatarisarnane illustratsioon pärdikust, kes justkui kehitab õlgu. Ahve on kokku 10 000 tükki, kuid iga ahv on mõnevõrra erinev – nad kannavad erinevaid riideid, mõnel on prillid, müts, mõni muu efektne aksessuaar, mis lubab teadjamatel ahve üksteisest kergesti eristada.

Igavleval ahvil on omanikuga enamasti vähe ühist, kuigi mõnel juhul näib, et mitte koer... vabandust, ahv, pole peremehe näo järgi, vaid peremees on ahvi näo järgi või on tal vähemalt väikegi sarnasus pärisinimesega. Omaniku ja ahvi vahelise sarnasuse puhul räägime siiski ennekõike otsitud sarnasusest, mille puhul läheb mõni isegi nii kaugele, et hakkab iseennast visuaalse sugulussideme loomise nimel mudima. Või vähemalt sarnaseid aksessuaare endale külge riputama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles