Estonia heategevuskontserdil annetati Ukraina heaks üle 140 000 euro

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Rahvusooper Estonia.
Rahvusooper Estonia. Foto: Veljo Poom

Laupäeval toimus Rahvusooperis Estonia heategevuslik kontsert «Estonia Ukraina heaks». Piletimüügist, kohapeal tehtud annetustest, Ukraina värvides rinnamärkide müügist ja teleülekannete ajal avatud annetustelefonidele tehtud kõnedest laekus kokku 142 763 eurot, mille teater kannab Ukraina humanitaarabi kontole.

«Kohe konflikti esimestel päevadel leidsid estoonlased ühiselt, et taoline heategevuskontsert oleks parim võimalik moraalne toetus Ukrainale ning estoonlaste ühine panus ukraina rahva ja kaitsejõudude abistamiseks,» lausus rahvusooperi peadirektor Ott Maaten.

Rahvusooperit seovad Ukrainaga pikaajalised sidemed. 2014. aastal korraldatud toetuskontserdi tulemusena kogutud raha eest kinkis teater Slovjanski kaunite kunstide koolile klaveri, asendamaks teist, ligi 40 aasta vanust Estonia klaverit, mis koolil seni kasutada oli.

Kooli direktriss Olena Sizonova kinnitas tänavu sügisel, et koolist on aastatega kasvanud linna kultuurielu keskus, mille muusikaosakonnas õpib üle 200 noore pianisti, kes kuulajaid kingitud klaveri kauni kõlaga rõõmustavad. Hetkel jätkab kool tegevust ka sõjast hoolimata.

Heategevuskontserdil astusid üles solistid Elena Bražnik (sopran, Ukraina), Mirjam Mesak (sopran, Baieri Riigiooper Münchenis), Kristel Pärtna (sopran), Kai Rüütel (metsosopran), Rauno Elp (bariton), René Soom (bariton), Priit Volmer (bass) ning Rahvusooper Estonia koor ja orkester. Dirigeerisid Vello Pähn ja Kaspar Mänd.

«Rahvusooper tänab sündmusele õla alla pannud Eesti Autorite Ühingut, Elisat, Teliat, Tele2 ja Piletimaailma ning teeb sügava kummarduse Eesti Rahvusringhäälingule, kes kontserdi üle kandis, ja kõikidele estoonlastele, kes kontserdil osalesid ja selle õnnestumisele kaasa aitasid,» teatas teater. «Sügavaim tänu kuulub kõigile annetajatele, kelle kaasabil on võimalik Ukraina rahvast aidata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles