Tabloited tähistab naistepäeva feministliku lauluga

Kultuuritoimetus
Copy
Tabloitedi kitarrist Mart Niineste.
Tabloitedi kitarrist Mart Niineste. Foto: Fedor Lavrov

Pop-punk-bänd Tabloited on naistepäeva puhul plaadilt «Võõrad suled» lasknud lendu video/singel «Klaasist lagi». Laulab Helena Randlaht ansamblist Sibyl Vane ja seda eesti keeles.

Tabloitedi põhimees Mart Niineste selgitab:

«Tähistada naistepäeva feministliku lauluga, miks mitte? See on ikkagi naistevahelise solidaarsuse päev, mitte meeste lilleviimistalgud, eksju.» 

«Kuhu viib maailma mürgine mehelikkus, näeme praegu Ukrainas. Poisid, me ei saa ühiskonnas seda vorstipidu niiviisi jätkata! Me peame tüdrukuid kampa ja kuulda võtma, kui tahame edaspidi paremini.» 

«Mu esimene mälestus Helenast on üheteistkümne aasta eest, kui nägin teda esimest korda Sibyl Vane'iga esinemas. Sealt alates olen tema ja bändi käekäigule kaasa elanud ning näinud, kuidas ta on end vähemalt ühest klaaslaest laulja-laulukirjutaja-kitarristina läbi sirutanud.» 

«Helena kirjutab ise ka väga hästi laule, mistõttu oli ikka paras julgustükk minu poolt talle tekstita demo pakkuda. Aga ei - talle meeldis, ta sõnastas paar tekstimõtet ja ma kirjutasin kaks päeva hiljem lambist seitsme minutiga sõnad valmis.» 

«Video filmisime paari tunniga ühes legendaarses Pärnu prooviruumis. Edasi tuli materjal lihtsalt kokku lõigata ja kunstiliseks timmida. Tavaline punk-DIY värk, nagu need Tabloitedi videod ikka, filmid mingid asjad üles ja siis leiutad.» 

«Kui mõni tüdruk julgeb peale seda laulu esimese või järgmise suure sammu oma unistuste poole liikumiseks ära teha, see oleks vahva asjade käik selle pala lennuteel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles