KULTUUR Siit algas televisiooni kuldajastu

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) ei suutnud esialgu leppida oma saatusega ning oleks eelistanud vampiiritapja tööst hoopis pensionile jääda. 
Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) ei suutnud esialgu leppida oma saatusega ning oleks eelistanud vampiiritapja tööst hoopis pensionile jääda. Foto: Kuvatõmmis

Kaugelt enne minu aega juhtus igasuguseid asju. Loodi palju asju – muusikat, seriaale ja veel rohkem filme –, millest mul tänini kõige õrnematki aimu pole. Loodi ka terve hulk asju, millest mul on õhkõrn aimdus, ent ühtki konkreetsemat teadmist ei ole. Lisaks loodi ka mõned asjad, mis on mu minevikule, olevikule ja tõenäoliselt ka tulevikule andnud teatud värvingu, tahunud mind inimesena ja vorminud mu iseloomu, huumorimeelt ja vaateid elule.

 

«Vampiiritapja Buffy»

Esilinastus 10. märtsil 1997

Looja Joss Whedon

Osades Sarah Michelle Gellar, Alyson Hannigan, Nicholas Brendon, David Boreanaz, James Marsters, Anthony Head jt

«Vampiiritapja Buffy» kuulub minu puhul teise kategooriasse – see on kogu mu elu olemas olnud, kuid mu teadvusesse kerkis see alles hiljaaegu. Ma polnud sündinud, kui see algas ja ma olin liiga noor, kui see relevantne oli, ent nüüd olen ma täpselt parajas eas ning näinud enam-vähem piisava hulga muid teleseriaale, et viimaks mõista, millise jälje «Vampiiritapja Buffy» telemaastikule jätnud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles