JUURIKAS Ulata abikäsi Vene oligarhide toetuseks

Uuno Prostamool
, Euroopa Haige Mees
Copy
teeme rahval tuju paremaks FOTO: Allan Hmelnitski
teeme rahval tuju paremaks FOTO: Allan Hmelnitski Foto: Allan Hmelnitski

Massiivsed protestimiitingud vene oligarhide toetuseks jätkuvad kõikjal maailmas. Lihtsad tööinimesed on tulnud tänavatele, et avaldada meelt ja koguda humanitaarabi õnnetutele paljukannatanud inimestele, keda kiusavad taga Ameerika imperialistid.

Nii näiteks tõsteti hiljuti oma Toskaana suvekodust välja Oleg Savtšenko, kes jõudis kaasa haarata vaid kassi, kalendermärkmiku, hambaharja ja malendite komplekti. Hetkel kodutute varjupaigas peatuva oligarhi toetuseks on Toskaanas alustatud korjandust. Kohalikud inimesed on toonud riideid, konserve ja juurvilja. Kassile on toodud pasteeti. Vene saatkonna juurde on asetatud korjanduskastid, kuhu saab Olegi ja tema kassi jaoks tuua ravimeid, seepi ja toitu.

Sama saatus tabas usbeki rahvusest väikeettevõtjat Ališer Usmanovit, keda süüdistatakse kaasalöömises Vene­maa väike-ettevõtluses. Usmanovile kuulub Tambovi kesklinnas asuv lukuparandus ja autoremonditöökoda Tuulas. Pensionilisa teenis mees kasutatud vihmavarjude, riidevahetuse ja mobiiltelefonide müügiga Moskvas. Paraku on globaalne eliit keelanud Venemaa ettevõtjatel taolisi äriasju ajada ning karistus on karm. Usmanovi Itaalias asuvasse suvemajakesse tungisid jõumehed, võtsid vanamehelt ära viili ja rauasae ning tõstsid ta vastu hommikut tänavale. Tarekesel vahetati ära ukselukk ja ähvardati kurjade koertega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles