Jürgen Rooste ja Siim Aimla avaldasid luule- ja džässiraamatu

Kultuuritoimetus
Copy
Jürgen Rooste
Jürgen Rooste Foto: Asko Künnap

Jürgen Rooste ja Siim Aimla on viimase aasta jooksul salvestanud väikse luule- ja džässiraamatu «Veel üks signaal surnud tähelt», mille tekstid on pärit Rooste luulekogust «Signaal surnud tähelt» ning materjal üheskoos sisse mängitud ja loetud-ümisetud-jõrisetud eri puhkudel ja ajahetkedel viimase aasta jooksul Tallinnas.

Rooste ja Aimla koostöö algas 2006. aastal, mil Göteborgi raamatumessil koos lavale sattuti, justkui kogemata tegid nad enam-vähem esimesel hetkel ja kohtumisel seda, mis neile loomulik tundus: vestlesid ja lõid luulet kumbki omas keeles.

Hiljem on nad teinud koos lugematu hulga luule- ja muusikakavu, muuseas vedasid nad koos Birk Rohelennu, Jan Kausi ja Martin Sookaelaga aastatel 2010–2014 luule- ja džässiteatrit «Cabaret Interruptus» (mõned sündmustest leitavad Youtube'ist). 2011. astal ilmus Eepilise Eesti Luuleorkestri CD «Eesti keel nagu nuga», kus lõi kaasa hulk luuletajaid ja muusikuid.

2010. aastal lavastas Reeda Toots Paides Rooste ja Aimla kahasse kirjutatud folkloorse ainese ja rituaalidega põimitud tüki «Lauluväe rahvas» ning 2021. aastal mängiti Noorsooteatris nende koostöös sündinud Kitzbergi tõlgendust ja kooritükki «Libahunt» (sama lavastajaga üle kõigi nende aastate!). 2022. aasta augustis esietendub Aimla-Rooste rokkooper «Lihulalaul».

Märtsis 2021 salvestasid nad väikse katke luule- ja muusikamöllu, n.ö kabareed raadiosaate «Gogol» jaoks (saatejuhi Kaisa Lingi tellimusel-palvel), sellest sündis mõte tolle materjaliga edasi minna. Nüüd on kogunenud salvestistest kokku põimunud väike audioraamat, mis ilmub emakeelepäeval 2022, väikse üllatuse-kingitusena kõigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles