Vana-Võromaa Kultuurikojas avatakse Jaan Škerini graafikanäitus

Kultuuritoimetus
Copy
Jaan Škerini graafikanäitus «Kokkupõrge ringrajal».
Jaan Škerini graafikanäitus «Kokkupõrge ringrajal». Foto: Plakat

Reedel, 18. märtsil kell 17 avatakse Vana-Võromaa Kultuurikojas (Võru, Katariina allee 11) Jaan Škerini graafikanäitus «Kokkupõrge ringrajal», mis katsetab abstraktsete vormi- ja joonemängude lōimumist värvi ja kordustega. Enamik Jaan Škerini varasematest (isiku)näitustest on olnud monokroomsete joonistuste ja linoollõigete näitamine.

Sellel näitusel paneb kunstnik muuhulgas välja vanu ja uuemaid mustvalgeid töid, millele vastanduvad värvidest pakatvaid siiditrükid ja pastelljoonistused. Lisaks saab näha ka seeriat koloreeritud litograafiast, mis näitab mänguliselt ühe koloreerimata teose muutumise võimalusi värvidesse.

Protsessis on Škerin üritanud mōista ja läbi mängida, kuidas mōjutavad tehtud värvivalikud vaataja pilditaju. Post-grafiti stiilis tööde vormid on inspireeritud markeeritud linnamaastikest ja pintslijoonte vormilisest energiast.

Jaan Škerin (sündinud 1993) on Võrus tegutsev ehtekunstnik ja graafik. Škerin on lõpetanud Tartu Kunstikooli dekoraator-stilisti ja Eesti Kunstiakadeemia ehte- ja sepakunsti eriala ning osalenud mitmetel näitustel. Hetkel tegeleb peamiselt värvide kujutamisega läbi siiditrüki ja abstraktsuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles