KULTUUR Nahkpükse ei pesta

Margus Haav
, reporter
Copy
Uriah Heepi asutajaliige ja frontman Mick Box leiab, et muusika pakub inimestele eskapismi, täidab neid emotsioonidega ja vahel võib isegi olla vaimseks päästerõngaks. 
Uriah Heepi asutajaliige ja frontman Mick Box leiab, et muusika pakub inimestele eskapismi, täidab neid emotsioonidega ja vahel võib isegi olla vaimseks päästerõngaks. Foto: Christian Behring via www.imago-images.de

Endiselt tegus Uriah Heep on 50-aastane. See on bänd, kelle kontos on klassikalised rokihümnid «Lady in Black», «Gypsy» ja «Easy Living». Nad on oma poole sajandi pikkuse karjääri jooksul saanud valmis 24 stuudioalbumit, müünud 45 miljonit plaati ning astunud lavalaudadele üle 4000 korra.

Uriah Heepi asutajaliige ning frontman Mick Box on täpselt selline, nagu kujutatakse ette seitsmekümnendate eluaastate keskel olevat täies elujõus rokkstaari. Intervjuud annab ta plaate ja kitarre täis ruumist. Pikad juuksed, must T-särk, päikeseprillid ja kaelas raske keti otsas rippuv hõberist. Boxiga käib kaasas hämmastav kogus energiat ja huumorimeelt ning esimese hooga ei mõtlegi sellele, et Uriah Heepi debüütalbum «...Very ‘Eavy... Very ‘Umble» ilmus juba 1970. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles