Tekstiilikunstnikud jagasid preemiaid

Kultuuritoimetus
Copy
Krista Leesi selgitab, kuidas on omavahel seotud Tartu raeplatsi viltune ehk Tolly maja, ajalooline kangatrüki stiil toile ja õhupalliga lendamine.
Krista Leesi selgitab, kuidas on omavahel seotud Tartu raeplatsi viltune ehk Tolly maja, ajalooline kangatrüki stiil toile ja õhupalliga lendamine. Foto: Kristjan Teedema

Eesti Tekstiilikunstnike Liit jagas aastapreemiaid, tunnustuse pälvisid tekstiilikunstniku kategoorias Krista Leesi, noore tekstiilikunstniku kategoorias Ingrid Helena Pajo ja aasta teo kategoorias näitus «Genius Loci II. Legend 1781».

Krista Leesi pälvis preemia jätkuvalt kõrgvormis teostatud teravmeelse ja tõlgendusterohke isikunäituse eest Tartu kunstimuuseumis. Varem on Leesi nimetatud aasta tekstiilikunstnikuks 2001., 2014. ja 2019. aasta loominguliste saavutuste eest.

Ingrid Helena Pajole anti preemia veenva, tervikliku ja lõpuni läbitunnetatud uurimuse eest «Labased tunnetused. Kangakudumine kui naasmine materjali» (EKA, juhendaja Eik Hermann).

Aasta tekstiiliteoks 2021 tunnistati Hiiumaal Reigi pastoraadis toimunud näitus «Genius Loci II. Legend 1781», kuraatoriteks Maret Kukkur ja Kalli Sein. «Genius Loci II» nimetas žürii hingestatud ja põhjalikult läbitöötatud näituseks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles