Valik kultuuriüritusi Ukraina toetuseks sel nädalavahetusel

Kultuuritoimetus
Copy
Ziggy Wild FOTO: Sander Ilvest
Ziggy Wild FOTO: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

ERSO kontsert Ukraina toetuseks

Reedel, 18. märtsil kell 19 Estonia kontserdisaalis

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester annab Estonia kontserdisaalis kontserdi Ukraina ja ukrainlaste toetuseks. Kontserdi salvestab Eesti Rahvusringhääling (ETV, ETV+, ETV2) ning otseülekande teevad Klassikaraadio ja ERSO TV. Telefoni teel on võimalik annetada alates 16. märtsi varahommikust kuni 20. märtsi hilisõhtuni. Kogu kontserdi piletitulu ning telefoni teel kogutud annetused lähevad organisatsioonile Come Back Alive, mis rahastab Ukraina vabaduse eest võitlejatele kaitsevarustuse soetamist. Kavas on Mozarti, Beethoveni ning ukraina helilooja Mõkola Lõssenko looming. ERSO ees on Kiievis sündinud ukraina dirigent Natalia Ponomartšuk.

Natalia Ponomartšuk FOTO: Erso
Natalia Ponomartšuk FOTO: Erso Foto: Erso

Sõpruse Puiestee kontsert Ukraina heaks

Reedel, 18. märtsil kell 19 Hiiu Pubis

Sõpruse Puiestee annab reedel Nõmmel Hiiu Pubis kontserdi «Mustale merele», mis on pühendatud Ukrainale. Kogu piletitulu annetatakse Ukraina rahva toetuseks. Üritus toimub koostöös MTÜ Ukraina Kultuurikeskuse, MTÜ Mondo ja MTÜ Eesti Pagulasabiga. Sõpruse Puiestee on Eesti ansambel, mis alustas aktiivset tegevust 2002. aastal Tallinnas ning kontserdil tulevad esitamisele kõik bändi tuntuimad lood. Pilet kohapeal 20 eurot.

Pärnu kultuuriklubis esines legendaarne Sõpruse Puiestee. FOTO:
Pärnu kultuuriklubis esines legendaarne Sõpruse Puiestee. FOTO: Foto: Lilli Tölp

No More Fridays ja sõbrad Ukraina toetuseks

Laupäeval, 19. märtsil kell 19 Odeonis

Alternatiivse rock-muusika ansambel No More Fridays annab laupäeval baaris Odeon Ukraina toetuseks kontserdi koos sõpradega. Kogu kontserdi tulu läheb annetusena Punase Risti kaudu Ukraina elanike toetuseks. Teiste hulgas astuvad üles No More Fridays, Bourbon Sugar, Räpina Jack, The Lou Lous, Ziggy Wild, Di’Artist ja Teravmoon. Enne kontserti toimub Odeonis ansambli No More Fridays ja sõprade kirbuturg, mille tulud lähevad samuti annetuseks Ukrainale.

Ukraina filmide nädalalõpp Elektriteatris

18.–20. märtsini Tartu Elektriteatris

Nädalavahetusel toimub Tartu Elektriteatris Ukraina filmide nädalalõpp. Kokku linastub kolme päeva jooksul 10 filmi ning kogu piletitulu annetatakse Ukraina heaks. Linastuvad nii Ukraina režissööride kui ka Ukraina-teemalised filmid, dokumentaal- ja mängufilmid draamadest meelelahutuslikumate linateosteni. Reedel saab näha filme «Sõda ja puuhobune» ning «Peegeldus», laupäeval on kinokavas «Hõim», «Auk nr 8», «Koerte kauge haukumine» ja «Unustatud esivanemate varjud» ning pühapäeval «Tšornobõli vanamemmed», «Naised rindejoonel», «Atlantis» ja «Vuntsidega funk».

Eesti ja Ukraina koostöös valmis dokumentaalfilm "Sõda ja puuhobune”. FOTO: Kaader Filmist
Eesti ja Ukraina koostöös valmis dokumentaalfilm "Sõda ja puuhobune”. FOTO: Kaader Filmist Foto: Kaader Filmist
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles