Aktuaalne, intellektuaalne ja parasjagu dokumentaalne

Olev Remsu
, kirjanik ja kriitik
Copy
Osatäitjate individuaalse sära asendab koreograafia, mis väga täpselt sobib ansambliteosesse.  Fotod: Anastassia Volkova
Osatäitjate individuaalse sära asendab koreograafia, mis väga täpselt sobib ansambliteosesse. Fotod: Anastassia Volkova Foto: Anastassia Volkova

Ükskõik, mis kunagi ka juhtub, peame meeles pidama, et Venemaal on suur ja sügav kultuur, et seal elab ning on alati elanud palju ausaid ja tarku inimesi.

Andrei Sahharov on minu põlvkonna suurmees. Vaimustunult vahetasime omavahel välisraadiost kuuldud uudiseid tema kohta, käest kätte liikusid koopiad tema artiklitest, mõned meist paljundasid neid kirjutusmasinal. Sahharov oli pühak, kelle kohta ei julgenud avalikult midagi tõrjuvat öelda ka kõige truumalt võimuteenimise valinud isik.

Nii et Vaba Lava etendatav näidend «Sahharov» on teema poolest minuvanuste jaoks lask kümnesse. Siiski tundub, et lavastuse sihtauditooriumiks on, nagu peab, noorem rahvas, kellele Nõukogude Liidu vesinikupommi looja, kolmekordse sotsialistliku töö kangelase ja Nobeli rahupreemia laureaadi tööd ja tegemised võivad olla suuresti uudisteks, mis vajavad lahtiseletamist. Kindlasti on noorematele orienteerumine lavaletoojate õige tegu – Sahharovi peaks igavesti teadma kogu maailm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles