ARVUSTUS ⟩ Midagi mitte millestki

Kerttu Kirjanen
, ajakirjanik
Copy
Stseen lavastusest «Mitte midagi». Selle aluseks on taani kirjaniku Janne Telleri noorteromaan, mis räägib tähenduste loomisest ja kasvu­valust.
Stseen lavastusest «Mitte midagi». Selle aluseks on taani kirjaniku Janne Telleri noorteromaan, mis räägib tähenduste loomisest ja kasvu­valust. Foto: Heikki Leis

Lavastus «Mitte midagi» räägib kuuest koolinoorest, kes üritavad puu otsa roninud klassikaaslasele tõestada, et elu on väärt elamist ja sellel on suurem tähendus.

Alul üritavad noored puu otsa roninud Pierre’ile, kelle sõnul on kõik tähtsusetu, näidata elu tähendust enda jaoks oluliste esemete kaudu: kes toob kaasa pastaka, kes piibli, kes juukseharja. Mida aeg edasi, seda olulisematest asjadest sunnivad noored üksteist loobuma, kuid ükski ese ei näi olevat piisav, et tõestada Pierre’ile, et elul on siiski tähendus.

Lavastuse aluseks on taani kirjaniku Janne Telleri noorteromaan, mis räägib tähenduste loomisest ja kasvuvalust. Osades astuvad üles lavakunstikooli 29. lennu lõpetanud noored näitlejad, kes minu arvates seniolematul viisil oma karakteriga ühte sulasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles