Venemaa tuntuim stsenarist tegi avaliku pöördumise Vladimir Putini poole (3)

Kultuuritoimetus
Copy
Foto: Kuvatõmmis

Humorist, näitleja, muusik, poeet ning seriaalide «Наша Russia» ja «Comedy Club» stsenaristi ning produtsendina tuntud Semjon Slepakov pöördus Instagramis avalikult Venemaa presidendi Vladimir Putini poole. 

«Vabandage mind mu jultumuse eest, kuid ma pean vajalikuks selle video salvestamist. Ma tean, et te ei kasuta internetti, kuid äkki keegi teie tutvusringkonnast ikkagi näitab teile seda klippi,» alustab kultuuritegelane oma pöördumist.

Semjon Slepakov koputab oma pöördumises Putini südametunnistusele ning toonitab kultuuri ja loomingu rolli olulisust vene inimeste elus nõukogude ajal, aga ka praegu.

Ta lisab: «Muidugi oli selles riigis väga palju probleeme ja puudujääke, kuid oli ka see üks, mis meid kõiki liitis - looming. Me laulsime samu laule, vaatasime ja teadsime peast ühtesid ja samu filme. Naersime nende ühtede ja samade naljade üle. Vladimir Vladimirovitš, ma tean, et teil on hea maitse ja hea huumorisoon. Ma olen kindel, et meile teiega on tähtsad need samad nõukogude kirjanikud, artistid, muusikud ja humoristid.» 

Suuresti rõhub Slepakov oma sõnavõtus just nimelt ühismälule ning esitab retoorilise küsimuse - mida tunneksid kõik need ammu armastatud kultuuritegelased, kui näeksid seda, kuhu Venemaa jõudnud on.

«Mida tunneks Mihhail Žvanetski, kes sündis ja kasvas üles Odessas? Kuidas sellele kõigele vaataks Vladimir Võssotski, kelle sõjalaulud mängivad suurt rolli meie kultuuris? Kas seda suudaks endale ette kujutada Jüri Nikulin, Jevgeni Leonov, Andrei Mironov, Anatoli Papanov, Eldar Rjazanov, Vladimir Menshov, Leonid Gaidai, kelle tööde üle me nii palju koos naernud ja nutnud oleme?» küsib Slepakov.

«Me oleme ukrainlastega kultuuriline tervik. Meil ei ole vaja selgitada teineteisele seda, millest Lääne partnerid kunagi aru ei saaks,» lisab ta pöördumise lõpus. 

Vaata kogu Slepakovi pöördumist siit:

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles