Rändfestival Võnge kuulutas välja järgmised esinejad

Kultuuritoimetus
Copy
Ameerika Ühendriikide duuo Lion Babe
Ameerika Ühendriikide duuo Lion Babe Foto: Erakogu

Tänavu 8. ja 9. juulil Ranna külas kesk Peipsi järvekallaste idülli maabuv rändfestival Võnge hüüdis välja järgmised seitse artisti. Nimekirja kroonib üks festivali peaesinejatest, värvikas New Yorgi R&B duo Lion Babe. Teisest maailmalinnast, Pariisist jõuab Võnkele prantsuse popi tõusev täht Annael. Kodumaistest artistidest lisandusid esinejate nimistusse Genka & DEW8, Sibyl Vane, Sten-Olle, Leik ja Taavi-Peeter Liiv.

Ameerika R&B-eksperimentaalfunki duo LION BABE moodustavad produtsent ja multiinstrumentalist Lucas Goodman ning laulja-laulukirjutaja Jillian Hervey. Paari tuntakse nende unikaalse helipildi ja kaasahaaravate esinemiste järgi. Lion Babe on üles astunud mitmetel maailmakuulsatel festivalidel nagu näiteks Glastonbury ja Coachella ning teinud koostööd selliste suurnimedega nagu Childish Gambino, Pharell Williams ja Disclosure. Ise kirjeldavad muusikud enda loomingut kui «futuristlikku nostalgiat».

Teiste seas kuulutati välja hiljuti Eesti Muusikaauhindadel aasta hip-hop artisti tiitli pälvinud kooslus Genka & DEW8, mis torkab kõrva tabavalt päevakajaliste tekstiridade ja vaimustavalt tunnetuslike biidimustritega. Alternatiivrokki, indie-poppi ja post-pungi elemente kombineeriv Sibyl Vana sai alguse 2010. aastal Pärnus. Bänd on tuuritanud nii Skandinaavias kui ka mitmel pool mujal Euroopas.

Varasemalt on välja kuulutatud veel väga mitmed säravad nimed: maailmakuulus briti elektroonilise muusika duo HONNE, Lõuna-Aafrikas sündinud-kasvanud ja Berliinis resideeruv indie-geenius Alice Phoebe Lou, tuntud ja tunnustatud Austraalia downtempo-kooslus Tora, anonüümsuse huvides maski taha varjuv prantsuse elektroonilise muusika produtsent Godford, Londoni underground-maatiku üks põnevamaid live-bände Famous, rootsi indie-pop'i punt Bluephox.

Lisaks astuvad kodumaistest artistidest üles NOËP + Sander Mölder, Miljardid, Anett, Jüri Pootsmann, Mari Kalkun, jonas.f.k, Meisterjaan, Anna Kaneelina, Maian ja Fylgja. Peagi saab line-up veelgi täiendust.

Tavatult mõnusa atmosfääri poolest tuntud Võnge jõuab tänavu suvel esmakordselt Tartumaale. Peipsi järve äärde, Ranna Puhkebaasi maadele kerkib muinasjutuline festivalimaailm koos kahe suure traditsioonilise ja mitme pisema pop-up lavaga. Lisaks muusikale saab nautida lühifilmiprogrammi, mõelda kaasa vestlusringides, lõõgastuda väliraamatukogus ning avastada hoolikalt valitud toitlustajate poolt pakutavaid maitseid. Pisikestele pakub tegevust lasteala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles