Pühapäeval saab vaadata ülemaailmset telemaratoni «Save Ukraine – #StopWar»

Kultuuritoimetus
Copy
Ürituse reklaamplakat.
Ürituse reklaamplakat. Foto: Daniel Skrypnyk

27. märtsil saab Vabaduse väljakul ja ETV eetri vahendusel vaadata rahvusvahelist heategevuslikku telemaraton-kontserti «Save Ukraine – #StopWar». Üles astuvad nii Ukraina kui ka rahvusvahelised artistid nagu Fatboy Slim, Craig David, Salvador Sobral, Alyona Alyona ja paljud teised

Pühapäeval, 27. märtsil kell 18.30 toimub ukrainlaste poolt korraldatud mastaapne rahvusvaheline heategevuslik telemaraton «Save Ukraine – #StopWar». Muusikud, kunstnikud, kodanikuaktivistid, arvamusliidrid, näitlejad, sportlased ja vabatahtlikud üle maailma toetavad Ukrainat 2-tunnise kontserdiga, mida kantakse üle Euroopa ja maailma telekanalites, voogedastusplatvormidel ja sotsiaalvõrgustikes. Kontserdiga kogutakse annetusi Venemaa sõjategevuse põhjustatud humanitaarprobleemide leevendamiseks Ukrainas.

Publiku ette astuvad teiste seas Imagine Dragons, Nothing But Thieves, Fatboy Slim, Craig David, Brainstorm, Eurovisiooni võitjad Salvador Sobral ja Netta ning Ukraina artistid Dakha Brakha, Ruslana, THE HARDKISS, Jamala, Go_A, MONATIK, Alyona Alyona ja paljud teised.

Ühisvaatamised üle maailma pakuvad võimalust ukrainlastele toetust avaldada ja ka ühes riikidesse jõudnud sõjapõgenikega solidaarsuses seista.

«Ukraina teeb kõik endast oleneva, et peatada sõda, päästa linnad blokaadidest, alustada meie riigi ülesehitamist. Ukrainas ei toimu selle kontserdi läbiviimise ajal mingit «sõjalist erioperatsiooni», vaid Venemaa alustatud jõhker alusetu sõda. Demokraatlik maailm peab Ukraina kaitsmisel, toetamisel ja abistamisel olema proaktiivsem. Meie riik kaitseb Putini eest kogu Euroopat. Vajame Ukraina kohal lennukeelutsooni – taeva sulgemist ja ka relvi. Maailm peab kuulma sõnumeid #CloseTheSky ja #NoFlyZoneUA,» kommenteerib Ukraina Kultuuri- ja Infopoliitikaminister Oleksandr Tkatšenko.

Kontserdi visuaalseks sümboliks on Ukraina kunstniku Daniel Skrypnyki loodud päevalill. «Päevalill sümboliseerib nüüdseks kogu Ukrainat ja ma olen sellesse põiminud isiklikud sümbolid ja emotsioonid. Päevalill kasvab väga erinevates tingimustes ja just praegu on päevalill avanenud selles kõige kohutavamas ja emotsionaalsemas olukorras. See palub, et kogu maailm seda märkaks,» kirjeldab kunstnik Daniel Skrypnyk.

Telemaratoni kannab Eestis üle ETV, kontsert jõuab eetrisse 27. märtsi õhtul kell 22:30 koos Anu Välba ja Reimo Sildvee kommentaaridega.

Telemaratoni «Päästke Ukraina – #StopWar» viivad Ukraina Kultuuri- ja Infopoliitika Ministeeriumi, Välisministeeriumi ja Sotsiaalpoliitika Ministeeriumi toel läbi 1+1 meedia, Atlas Festivali meeskond ja mobiilioperaator Kyivstar. Idee algatajad on Atlas Festival ja Kyivstar.

Raha kogutakse Ukraina Riigipanga ja Ukraina Sotsiaalpoliitika Ministeeriumi ametlike kontode kaudu. Annetused lähevad sõjategevuse tõttu kodudest lahkunud põgenike ja kodanike majutamiseks ja toiduks, nende varustamiseks riiete ja jalanõude, ravimite ja meditsiinivarustusega; elanikele esmatarbekaupadeks ning ühekordseks rahaliseks abiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles