Rüki galeriis avatakse Juss Piho näitus

Kultuuritoimetus
Copy
Juss Piho. Esimene faas. 2020.
Juss Piho. Esimene faas. 2020. Foto: Repro

Neljapäeval, 31. märtsil kell 17 avatakse Viljandis Rüki galeriis Juss Piho maalinäitus «Ümbermäng», mis annab ülevaate kunstniku värskemast loomingust. Näitusel saab näha viimase kolme aasta jooksul valminud töid, sealhulgas ka päris uusi, esmaesitlusel olevaid teoseid.

Juss Piho maalid on paljuski segu läbi elatud sündmustest ja sõnadesse raskesti pandavatest fragmentidest, nii positiivsete kui ka negatiivsete tundmuste seostest. Lõpuni mitteseletatavatest situatsioonidest, inimeste omavahelistest aistingutest ja hetkedest. Alguses mittetähtsatena näivate detailide taasmeenutustena kokkumängu otsimistega.

«Mängin erinevate mälukompositsioonidega, talletades enda jaoks kõige mõjuvamat. Värviküllus pole minu töödes eesmärk, küll aga värvide omavaheline kraadimine ja pingestamine, samuti on väga suur roll kompositsiooni ülesehitusel,» kirjeldab Juss Piho oma teoseid.

Juss Piho (1963) on Eesti maalikunstnik. Ta on Eesti Kunstnike Liidu, Eesti Maalikunstnike Liidu liige. Alates 1988. aastast on ta esinenud paljudel personaalnäitustel ning grupinäitustel Eestis ja välismaal. Näitus jääb avatuks 7. maini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles