NÄDALA PLAAT ⟩ Hävitaja progresseeruv evolutsioon

Margus Haav
, reporter
Copy
Destroyer on Kanadast pärit, hispaania juurtega, alati pisut salapärane Dan Bejar.
Destroyer on Kanadast pärit, hispaania juurtega, alati pisut salapärane Dan Bejar. Foto: Nicolas Bragg/Bella Union

Destroyer on Kanadast pärit ja hispaania juurtega, tuleval sügisel 50-aastaseks saav Dan Bejar pluss varieeruvad saate- ja stuudiomuusikud. Bejari lemmikud on alati olnud müsteeriumid ja teekond eikuhugi.

Tema interpretatsioonis muutuvad müsteeriumid kuidagi läbipaistvamaks, kuid säilitavad salapära ning olgugi teekond eikuhugi, teab Destroyer täpselt, kuhu ja kuidas läheb. Nojah, võib-olla ei tea ka, aga igal juhul on ta suurepärane giid ja reisikaaslane ning samal ajal objekt, mida on raske tähelepanuta jätta. Kuigi tegu on üsna tagasihoidliku artistiga. Samas on seegi taas vaieldav: esimest korda oma küllaltki pika karjääri jooksul on Bejar nüüd ise oma videotes üsna kesksel kohal.

«Labyrinthitis» kõlab väga orgaaniliselt, kuid ei maksa unustada, et tegemist on albumiga, mida Bejar ja tema ihuprodutsent (ning bändikaaslane teisest kooslusest nimega The New Pornographers) John Collins panid kokku koroonaperioodil distantsilt. Bejar asus Van­couveris, Collins Galiano saarel. Tegemist on materjaliga, mis sai valmis juba 2020. aasta esimeses pooles ning ootas siis lihtsalt oma aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles