Juurikas. Sanktsioonid kägistavad USA majandust

Uuno Prostamool
, Euroopa Haige Mees
Copy
Teeme rahval tuju paremaks. 
Teeme rahval tuju paremaks. Foto: Allan Hmelnitski joonistus

Vene Föderatsiooni kehtestatud majandussanktsioonid tõukavad savijalgadel kõikuvat USA majandust kuristiku poole.

Käesoleval nädalal lõpetati strateegilise tähtsusega kurgisoolvee tarnimine USAsse. Miljonid ameeriklased jäävad ilma hädavajalikust pohmelliravimist, mida seni hiiglaslike tankeritega Murmanski ja Peterburi meresadamate kaudu USA kurgivee-terminalidesse veeti.

Riiklik aktsiaselts Vnešpromhui­spetstorg ei varusta alates järgmisest nädalast USA aktsiaturge maailmakuulsa ivantšai valmistamiseks vajalike komponentidega – valus hoop USA tarbijate seedimise pihta. Seda valusam, et Vene teeseene levitamine ning kasvatamine USA osariikides ja föderaalturgudel peatati juba varasemate sanktsioonide käigus.

Vene insenerid lõpetasid samovaride tehnohoolduse ning remondi USAs. Töökorras samovaride käigushoidmist raskendab asjaolu, et enam ei tooda USAsse kirsasaapaid, millega küdevasse samovaritorusse õhku pumbata. See tähendab, et miljonid samovarid, mis asuvad USA osariikides ja varustavad ameeriklasi kuuma teega, jäävad seisma, kuumenevad üle ja plahvatavad. USA eliit peab kuuma tee asemel alustassidelt lakkuma külma vett. Mõistagi põhjustab see üha laienevat rahulolematust ning valitsusvastaseid proteste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles