Hard Rock Laager 2022 kuulutas välja esimesed viis esinejat

Kultuuritoimetus
Copy
Pestilence
Pestilence Foto: promo

1.–2. juulil Vana-Vigalas toimuv Hard Rock Laager kuulutas välja esinejate nimekirja viis esimest artisti. Nendeks on Baroness (USA), Benediction (Inglismaa), Pestilence (Holland), Skiltron (Argentiina) ja kodumaine Burn Still.

Philadelphia-New Yorki kandis tegutsev Grammy nominent Baroness on paarikümne tegutsemisaastaga pälvinud kriitikute poolehoiu kui alternatiivse metal'i üks leidlikumaid tegijaid. Algselt punkbändina alustanud Baroness on nüüdseks jõudnud kohati progelikke mõõtmeid võtva retrohõngulise sludge-rockini ja tuuritanud selliste nimedega nagu Metallica, Deftones ja Mastodon. Ka viimane album, pandeemia-eelne «Gold & Grey», lisab järjekordse unikaalse värvikillu nende loomingu kaleidoskoopi, mille toonidest kiirgab müra ja space-rock, trip-hop ja 20. sajandi minimalism.

Birminghamist pärit Benediction tuli kokku 1989. aastal ja pälvis juba esimese demoga «The Dreams You Dread» äsja alustanud plaadifirma Nuclear Blasti tähelepanu. Esikalbumi «Subconcious Terrori» ilmudes lahkus vokalisti kohalt Mark «Barney» Greenway, et liituda Napalm Deathiga. Lauljakohustused võttis üle Dave Ingram, kes on bändis tänaseni. Tõsi küll, vahele mahub ka paarikümneaastane paus, mil bändis laulis Hard Rock Laagri külastajale tuttav Dave Hunt (Anaal Nathrakh). Küll aga on algusest senini jäänud samaks bändi riffimootor – kitarridel on endiselt Darren Brookes ja Peter Rewinsky.

2020 tuli Benediction peale 12-aastast salvestuspausi välja uue albumiga «Scriptures». Bändi sõnul pole tegemist comeback-plaadiga, kuid arvustajad ja fännid on ühte meelt – uued lood ja mõnes mõttes taastatud koosseis on toonud tagasi selle sära, mis Benedictioni metal-muusika ajalukku kirjutas ja nad Inglismaa death-metal'i kuningateks kroonis..

2022. aasta suvel Vana-Vigalas aset leidva festivali Hard Rock Laager pealavale astub ka Hollandist pärit Pestilence – üks tehnilise death-metal'i alustaladest. Aastal 1986 loodud ning algselt thrash metal bändina alustanud ning maineka firma Roadrunneriga plaadilepingu sõlminud Pestilence liikus kiirelt death metali suunas. Pestilence oli leidnud võrdväädse koha Atheisti, Cynicu ja Deathi kõrval kui üks algupärastest tehnilise ja progressiivse death metali bändidest.

2004. aastal Buenos Aireses alustanud Skiltron on Lõuna-Ameerika tuntuim folk-metal bänd. Sageda Euroopa festivalide külalisena on Skiltron pannud esimese Argentiina bändina jala maha Wackenis, Bloodstockil ning tuuritanud kogu maailmas. Viimast albumit tutvustasid nad 50 kontserdiga 20 erinevas riigis, käies Tallinas klubis Tapper ja jõudes viimaks otsapidi ka Jaapanisse.

Skiltroni esimene kolmelooline demo «Gathering the Clans» ilmus 2004. aastal ja nüüdseks välja antud viiele stuudioplaadile peaks kõikide eelduste kohaselt lisanduma tänavu ka seni Covidi-perioodi toppama jäänud kuues album.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles