Kellerteatris esietendub pühapäeval triller «Afäär»

Kultuuritoimetus
Copy
Kellerteatri etenduva trilleri «Afäär» peosas on Liina Tennosaar,
Kellerteatri etenduva trilleri «Afäär» peosas on Liina Tennosaar, Foto: Siim Vahur

10. aprillil esietendub Kellerteatris triller «Afäär», kus astub esimest korda põnevusteatri lavale näitleja Liina Tennosaar, tema lavapartnerid on Rauno Kaibiainen ja Riho Rosberg. Ameerika näitekirjaniku David Foley põneviku lavastab Andres Roosileht, kunstnik on Britt Urbla Keller ja valguskujundaja Rene Topolev.

Edukas ehtekunstnik Camille Dargus elab Soho glamuurses katusekorteris. Tüdinuna ühest järjekordsest igavast vastuvõtust, veab Camille endale koju noore ettekandja Billy. Leitud noormehes on aga varjul rohkem, kui pealtnäha paistab, ja peagi tuleb naisel kutsuda turvamees Ted, et jultunud Billy korterist välja visata. Nii algab ootamatute pöörete ja topeltmängudega teekond minevikku, mida Camille on püüdnud unustada.

««Afääri» on minu näidenditest kõige rohkem lavastatud,» ütleb autor Foley, «Seda on tehtud Inglismaal, Austrias, Saksamaal, Tšehhis, Kreekas, Prantsusmaal ja mitmel pool mujal. Mõte kõigist neist Camille’idest ja Billydest, kes räägivad kõiki neid erinevaid keeli, on minu jaoks väga põnev.» Oma teose eestikeelset esietendust vaatab David Foley kodus New Yorgis, sest nii, nagu Kellerteatris tavaks, saab ka seekord saalis toimuvat jälgida kvaliteetse filmiliku otseülekandena teatri kodulehel – kellerteater.ee/televisioon.

David Foley näidend «Deadly Murder» nomineeriti 2008. aastal New Yorgis Ameerika Põnevuskirjanike Ühenduse MWA tähtsaimale auhinnale – Edgar Award’ile. Seda aasta parima põneviku preemiat antakse New Yorgis välja kuulsa kirjaniku Edgar Allan Poe auks alates 1955. aastast. Esimesena pälvis MWA preemia Agatha Christie ning hiljem on selle suure tunnustuse saanud ka näiteks Rex Stout, Ellery Queen, Georges Simenon, John le Carré, Stephen King ja paljud teised kuulsad autorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles