TMW konverentsi üks peaesinejaid on Islandi muusikalegend

Kultuuritoimetus
Copy
Tallinn Music Week 2020 kontsert Von Krahlis
Tallinn Music Week 2020 kontsert Von Krahlis Foto: Raul Mee

Tallinn Music Week 2022 konverents toimub reedel, 6. mail Tallinnas Nordic Hotel Forumis ja laupäeval, 7. mail Narvas multimeediakeskuses OBJEKT.

Prantsusmaa Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise aastal on konverentsil esindatud Prantsuse muusika riiklik tugiorganisatsioon Center National de la Musique (CNM) ja kõnelejate seas CNM-i rahvusvaheliste projektide juht Benjamin Demelemester ning Euroopa suhete ja soolise võrdõiguslikkuse tegevjuht Corinne Sadki.

Üks eelseisva konverentsi staare on Sigtryggur Baldursson, Islandi muusika ekspordikontori tegevjuht ja Sugarcubesi asutajaliige.

Sigtryggur Baldursson on Islandi muusika ekspordibüroo Island Music tegevdirektor. Väljaspool kodumaad on ta eelkõige tuntud Björki esimese bändi Sugarcubesi asutajaliikme ja trummarina aastatel 1986–1992. Ühtlasi on ta ka plaadifirma Bad Taste (Smekkleysa) kaasomanik. Samuti on ta töötanud palju koos Emiliana Torrini ja teiste Islandi artistidega. Artistina kasutab ta alter ego Bogomil Font - tuntud kui Islandi ainus kalüpso-laulja. Ta on ka mitmeid auhindu võitnud Islandi muusikast rääkiva telesarja «Hljomskalinn» produtsent.

Samuti esinevad konverentsil Euroopa juhtiva muusikatööstuse festivali Eurosonic Noorderslag programmijuht Robert Meijerink, muusikaagentuuri Charmenko asutaja Nick Hobbs, More Zvukov artistiagentuuri asutaja Natasha Padabed, The SuperSwell Collective nõustaja Paul Cheetham, Euroopa koostööprojekti HEMI juht Georges Perot, Soome muusikaettevõtte Internationaali Säätö tegevjuht Richie Mattila, WOW Foundation vanemprodutsent Shereen Perera ja Ungari muusikaarenduse organisatsiooni Hangvetö programmijuht Balazs Weyer.

Eesti muusikavaldkonna eestkõnelejatena astuvad üles muusik ja produtsent Maris Pihlap, Tier Music Managementi A&R manager Sandra Perens ning Music Estonia programmide juht Marii Reimann ja rahvusvaheliste projektide juht Jaanika Lillemaa.

Rahvusvahelise võrdõiguslikkuse algatuse Keychange liikmetena on kõnelejate seas Saksamaa naismuusikute kogukonna RAKETEREI asutaja Imke Machura ning Islandi artistiagentuuri Peer Agency omanik ja muusikajuht Kim Wagenaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles