Kuula Pink Floydi uut lugu Ukraina toetuseks!

Kultuuritoimetus
Copy
Pink Floydi singli kaanepilt
Pink Floydi singli kaanepilt Foto: Kaanepilt

Pink Floyd avaldas Ukraina toetuseks loo «Hey, Hey, Rise Up!», mille kõik tulud lähevad humanitaarabiks. See on bändi esimene originaallooming alates 1994. aastast ning värskeim ilmunud muusikapala pärast 2014. aastal avaldatud albumit «Endless River».

Toetust avaldaval singlil liituvad David Gilmouri ja Nick Masoniga pikaajaline Pink Floydi bassimängija Guy Pratt ja klahvpillidel Nitin Sawhney. Vokalistina teeb kaasa Ukraina ansamblist Boombox tuntud muusik Andri Hlõvnjuk. Lugu salvestati 30. märtsil ja vokaali osa pärineb Andri sotsiaalmeedia postitusest, kus võib näha teda Kiievi Sofia väljakul laulmas. Tegu on folksugemetega lauluga, mis kirjutati Esimese maailmasõja ajal ning mida on viimastel nädalatel üle kogu maailma palju esitatud.

Gilmour, kelle minia ja lapselapsed on Ukraina päritolu, sõnas, et on kogu perega Ukrainas toimuva osas palju pettumust ja raevu tundnud. Gilmour loodab, et loo ilmumist toetavad inimesed üle kogu maailma, sest ansambli siiras soov on Ukraina humanitaarabi fondide tarbeks rahalisi vahendeid koguda, et võimalikult paljusid inimesi abistada.

«Me soovime Ukrainale oma tuge näidata ning tõestada, et inimesed üle kogu maailma on rahumeelse demokraatliku riigi suhtes alatult jõu kasutamise vastu,» sõnas Gilmour.

Kuula lugu siit: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles