GALERII ⟩ Vaata, kõik see rahvas tuli «Apteeker Melchiori» esilinastusele

Kultuuritoimetus
Copy

Esmaspäeva õhtul toimus Solarise Apollo kinos nelja saalis uue Eesti suurfilmi «Apteeker Melchior» esilinastus.

Apteeker Melchiori triloogia põhineb raamatumüügi edetabelite tipust tuntud romaanisarjal. Stsenaristid Indrek Hargla, Elmo Nüganen ja Olle Mirme põimisid esimeses filmis raamatust «Apteeker Melchior ja Oleviste mõistatus» tuntud tegelased ja sündmused täiesti uute, filmi jaoks loodud keerdkäikudega.

Filmi režissöör on Elmo Nüganen («Nimed marmortahvlil», «1944»), tootjateks on Taska Film ning HansaFilm. «Apteeker Melchiori» filmide triloogia valmib Eesti-Saksa-Läti-Leedu koostöös, kaastootjateks on Maze Productions Saksamaalt, Film Angels Productions Lätist ja InScript Leedust. Operaator on Mihkel Soe, kunstnik Matis Mäesalu, monteerija Marion Koppel, helilooja Liina Sumera, helirežissöör Horret Kuus, järeltootmise juht Jan Viljus, grimmikunstnik Gristina Pahmann, kostüümikunstnik Kristine Jurjāne.

Apteeker Melchiori rollis teeb kinodebüüdi Märten Metsaviir. Lisaks teevad kaasa Maarja Johanna Mägi, Marko Matvere, Henessi Schmidt, Franz Malmsten, Mait Malmsten, Andero Ermel, Alo Kõrve, Ken Rüütel, Hendrik Toompere ja paljud teised.

Apteeker Melchiori mängufilmide triloogia tootmiseelarve on 6 miljonit eurot. Esimese mängufilmi tootmist toetavad Eesti filmi instituut, kultuuriministeerium ja Eesti Kultuurkapital. Tootmisele aitavad kaasa ka Viru Filmifond, Saarte Fond, Tartu Filmifond, National Film Centre of Latvia, Riga Film Fund, Lithuanian tax incentive, Creative Europe MEDIA, Kanal2 ja Apollo TV.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles