Eesti Elektroonilise Muusika Seltsi Ansambel lahkab tehismuusika probleeme

Kultuuritoimetus
Copy
Eesti Elektroonilise Muusika Seltsi Ansambel.
Eesti Elektroonilise Muusika Seltsi Ansambel. Foto: Rene Jakobson

18. aprillil kell 19 annab Eesti Raadio 1. stuudios Eesti Muusika Päevadel järjekordse elektronmuusika kontserdi Eesti Elektroonilise Muusika Seltsi Ansambel (EMA).

Seekord on kavas teoseid nii oma põlvkonna ühe eredama ja omapärasema andega eesti heliloojalt Kuldar Sinkilt, Kanadas üheks kompromissitumaks muusikuks riigi ajaloos nimetatud Udo Kasemetsalt kui ka EMTA elektronmuusikastuudio asutaja Rauno Remme 60ndatel kirjutatud teose «Altes Kind» Eesti versiooni esiettekanne (EMA 2022. aasta seade). Ettekandmisele tuleb Õie Olinda Sachermani arvatavasti 50ndate lõpus loodud lindikompositsiooni ainetel kirjutatud elektrooniline süit «Eestimaa rännakud». Lisaks nimetu elektrooniline fragment 1960ndate anonüümsete autorite Raadioamatööride klubist Läänemaalt.

EMA on 2017. aastal loodud koosseis, mille eesmärk on ületada tehnoloogilised kammitsad ning arendada tundlikku musitseerimist, üksteisele reageerimist ning teravat kuulamist, kasutades ära erinevate elektrooniliste instrumentide uskumatult rikkalikke kõlavõimalusi. Siinsel kontserdil uurib ja esitleb EMA elektroonilist muusikat ajaloolisest perspektiivist – koostöös Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumiga tuuakse esmakordselt publiku ette haruldasi leide varajasest eesti elektroonilise muusikast.

Heliloojate, teoste ja interpreetide tutvustusi vt veebist: eestimuusikapaevad.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles