Rootsi-Mihkli kirikus esinevad talendid Tallinna Georg Otsa nimelisest muusikakoolist

Kultuuritoimetus
Copy
Rootsi-Mihkli kirikus esinevad talendid Tallinna Georg Otsa nimelisest Muusikakoolist.
Rootsi-Mihkli kirikus esinevad talendid Tallinna Georg Otsa nimelisest Muusikakoolist. Foto: Plakat

Teisipäeval, 12. aprillil kell 15 esinevad Rootsi-Mihkli kirikus (Rüütli 9) Tallinna Georg Otsa nimelise muusikakooli klaveri ja klassikalise laulu eriala õpilased: Brigitta Rebecca Kurg, Marta Pärn, Ida Elisabeth Minkkinen, Emil Raja, Kadri Kuks, Kadi-Triin Terve, Alla Šubina, Valeriya Ergardt, Tuule Ingel, Olesja Lasberg, Elina Petron, Julieta Alminas, Pille Riin Erikson ja Anastasia Kudimova.

Kontserdil kõlavad teosed heliloojatelt Bach, Mozart, Händel, Schumann, Rahmaninov, Dargomõžski, Mendelssohn-Bartholdy, Giordani, Quilter, Franck, Saar, Uusberg jt. Noori talente saadavad kontsertmeistrid Katrin Naan, Alla Kitas ja Maria Lehtlaan. Kontserti korraldab Pille Lille Muusikute Fond PLMF.

«Meil on heameel koostöö üle Otsa kooliga,» ütleb PLMF kunstiline juht Pille Lill ja lisab: «Suur osa Eesti muusikatalentidest õpib või on õppinud just selles, klassikalise muusika valdkonna jaoks erakordselt olulises koolis.»

Georg Otsa nimeline Tallinna Muusikakool on riiklik kutseõppeasutus, mis 1975. aastast kannab Georg Otsa nime. Tänapäevane kool on välja kasvanud 1919. aastal asutatud Tallinna Kõrgemast Muusikakoolist. Koolis on kaks õppesuunda: klassikaline ja rütmimuusika. Klassikalisel suunal saab õppida klaveri, keel-, puhk- ja löökpillide, akordioni ja kandlemängu, laulu ja koorijuhtimise erialal. Rütmimuusika suunal laulmist ning akordioni, klaveri, kitarri, basskitarri, orkestri ja löökpillide mängimist. Helindajad saavad ettevalmistuse nii tööks stuudios kui ka elava ettekande helindamiseks. Muusikakool lõpetab tegevuse 2022. aasta kevadel ning juba sügisel jätkub õppetöö Tallinna muusikakeskkooli, Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli ja Tallinna balletikooli baasil rajatud Tallinna Muusika- ja Balletikoolis. Ühendkoolile valmib Tallinnas aadressil Pärnu maantee 59 uus õppehoone.

Muusikute fond PLMF korraldab koos Rootsi-Mihkli kogudusega igakuiseid vaba sissepääsuga hingemuusika kontserte alates aastast 2013.

Järgmine kontsert Rootsi-Mihkli kirikus toimub 10. mail kell 15, kus astuvad üles Lasnamäe muusikakooli õpilased.

Muusikute fond PLMF loodi 2003. aastal missiooniga toetada klassikalise muusika talente ning on siiani ainus mittetulunduslik ühing, mis on järjepidevalt abiks mitmekülgselt andekate inimeste käekäigule, pakkudes neile esinemisvõimalusi erinevate riikide kontsertlavadel, täiendõpet nii Eesti kui maailma tipp-pedagoogide juhendamisel jpm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles