In Memoriam Enno Mattisen (25.03.1951–10.04.2022)

Copy
Enno Mattisen
Enno Mattisen Foto: Erakogu

On inimesi, kellele mõeldes – ja nüüd keda meenutades – libiseb üle näo naeratus. Ehk on seegi jälg, mida me kõik endast siia maha võiksime jätta. Olla selline, kes ka halvas leiab head, kellel jagub kiidusõnu õnnestumiste korral ja osavõtlikkust ebaõnnestumiste korral. Mitte ainult juht ja töökaaslane, vaid ka sõber, kes kunagi ei kadetse, ei halvusta ja kuulab ära ka seisukohad, mis alati enda omadega kokku ei lähe.

Enno Mattisen alustas muusikaõpinguid Tartus Aadu Regi juures, lõpetas klarneti ­erialal Tallinna muusikakeskkooli 1969. aastal ja Tallinna Riikliku ­Konservatooriumi 1974. aastal. Täiendas end 1996. aastal USAs muusikamänedžeride kursustel. Ta töötas aastatel 1975–77 ENSV kultuuriministeeriumi muusikaosakonna inspektorina, 1977–81 repertuaaritoimetuse liikme ja 1984–87 muusikaosakonna juhatajana. Enno Mattisen oli aastatel 1981–86 ENSV Riikliku Filharmoonia muusikaosakonna juhataja ning 1987–1991 Eesti Kontserdi kunstiline juht.

Alati päikeseline Enno Mattisen oli mees, kes direktori asetäitjana aitas kaasa ENSV Riiklikust Filharmooniast Eesti Kontserdi sünnile. Võttis kaasa kõik selle, mis klassikalise ­muusikaga tegeleval organisatsioonil on ajaloost kaasa võtta, ning jättis maha minevikutaaga, mis plaanimajanduslikult tegutsenud kontserdiorganisatsiooni piiras. Hiljem, aastatel 1993–1999 oli ta Eesti Kontserdi juht. Aastatuhande viimane direktor. Me oleme sulle tänulikud, et oled kõige heitlikumatel aastatel vankrit õiges suunas vedanud, ja ehk ei oleks me täna siin, kus oleme, kui poleks olnud sinu leebet meelekindlust, huumorimeelt ja tasakaalukust.

Meie kaastunne lähedastele!

Eesti Kontsert

Hüvastijätt Enno Mattiseniga toimub esmaspäeval, 18. aprillil kell 13.30 Pärnamäe krematooriumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles