Video: värske Eesti spiooniromaani «Koidik surnud postkastis» esitlus

Kultuuritoimetus
Copy

Täna esitletakse Solarise keskuse Apollos Erkki koort uut raamatut «Koidik surnud postkastis», mis räägib võitlusest Venemaa spioonidega 1990-ndate Eestis.

Raamat põhineb osaliselt tõestisündinud juhtumitel ning selle tegelaste mitmeteks prototüüpideks on päris kurikaelad ja päris kangelased. Siiski ei ole tegemist ei autobiograafia, ega ka KAPO kroonikatega.

Lugu räägib vastuluurejuhist Jan Soost, kes peab tabama nende organisatsiooni tunginud Venemaa spioonid. Selle käigus puutub ta kokku mitmete sõbralike ja ebasõbralike riikide eriteenistustega ning tavaliselt ikka keegi sureb. Loo hargnemise käigus sattub peategelane nii Saksamaale, Ukrainasse, Moldovasse ja mitmesse teise riiki. Erinevad huvid hargnevad arusaamatult ning oma organisatsioonis toimuvad intriigid segavad keskendumist põhilisele. Tagatipuks kaob keset kõige ärevamat aega peategelase elukaaslane jäljetult. Lisaks spioonide püüdmisele, asub murest murtud mees nüüd veel otsima ka oma naist.

Erkki Koort on töötanud julgeoleku valdkonnas üle 25 aasta erinevatel ametikohtadel KAPOs ja Siseministeeriumis. Praegu töötab ta Sisekaitseakadeemias ja ajalehes Postimees.

Varasemalt on Koort avaldanud kolmest romaanist koosneva ajaloolise triloogia, mille tegevus toimub 14. sajandi Tartu Piiskopkonnas. Sealne peategelane on endine sõjasulane Markus, kes tasub kätte oma sõbra surma eest ja tegutseb salakuulajana. Markuse lugude triloogia eest pälvis Koort möödunud aastal Bernhard Kangro kirjandusauhinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles