Eesti Rahva Muuseumis avatakse Aet Ollisaare vaipade näitus

Kultuuritoimetus
Copy
Ollisaare teos «Kuldaeg»
Ollisaare teos «Kuldaeg» Foto: Toomas Huik

Eesti Rahva Muuseumis Jakob Hurda saali ees avatakse neljapäeval, 14. aprillil kell 16 Aet Ollisaare näitus «Ootan sind koju. Aet Ollisaare vaibad». A-sissepääsu lähedal olevat näitust saab külastada tasuta.

«Olen mitmes töös kasutanud lapsepõlvekodu katuse puust detaile, mis on näinud päikest ja vihma ligi saja aasta vältel, või joonistanud üles hetked kohtadest, kus ma pole kunagi käinud. Või ikkagi olen käinud, aga ei mäleta enam?

Nii on sündinud ka näitusel eksponeeritud tööde kavandid - teel ühest olekust teise, unes ja ilmsi, mõtte ja unustuse vahel. Kujutluspildid rännakutelt ja isiklikest mälestustest saavad kududes tuttavaks ja omaseks ning teevad ootamise kergemaks. Ootan sind koju,» ütleb Aet Ollisaar näituse saateks.

Aet Ollisaar on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia tekstiilikunsti eriala 1991. aastal. Ta on pikaaegne Kõrgema Kunstikooli Pallas tekstiiliosakonna juhataja ja professor. Alates 1993. aastast kuulub Ollisaar Eesti Kunstnike Liitu ja Eesti Tekstiilikunstnike Liitu ning on alates 2020. aastast Eesti Tekstiilikunstnike Liidu juhataja.

Aet Ollisaar on pälvinud aasta tekstiilikunstniku tiitli 2007, samuti ETeKLi tunnustuse pikaajalise töö eest noortega 2010. aastal. Samuti kuulub ta Põhjamaade tekstiilikunstnike ühendusse Nordic Textile Art. Paljud näitusel eksponeeritud vaibad on valminud Tartus Aparaaditehases paiknevas ateljees Stuudio 100.

Näituse kujundaja on Madis Liplap ja teoste valmimist on toetanud Eesti Kultuurikapital. Näitus on avatud kuni 15. maini 2022.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles