KULTUUR ⟩ Eesti viiuldaja maailma tipus (1)

Ia Remmel
, ajakirja Muusika peatoimetaja
Copy
Hans Christian Aavik  FOTO: Susann Kõomägi
Hans Christian Aavik FOTO: Susann Kõomägi Foto: Susann Kõomägi

Kõigest 23-aastane Eesti viiuldaja Hans Christian Aavik võitis viiuldajate maailma esikümnesse kuuluva rahvusvahelise Carl Nielseni konkursi Taanis. See on läbi aegade Eesti viiuldajate suurimaid võite rahvusvahelisel tippkonkursil. Tulemused said teatavaks pühapäeval, 10. aprillil, Aavik jagas esikohta Ukraina noore talendi Bohdan Lutsiga.

Kui helistan värskele laureaadile intervjuu asjus ja ­küsin, kuidas viimased kaks päeva on möödunud, ütleb ta õnneliku hämmas­tusega: «Mu meil, Messenger ja sõnumid on täis õnnitlusi ja kontserdipakkumisi. See on tohutult südantsoojendav, et mulle nii palju kaasa elatakse! Süda on tänulikkust täis ja tunnen end tõeliselt õnnistatuna!»

Aavikuga on teiste hulgas võtnud ühendust juba Nordic Artists Management, Helsingi filharmooniaorkester, Rootsi raadio sümfooniaorkester, Violin Channel ja keelpilliajakiri Strad. Ta on ­saanud hulga esinemispakkumisi nii selleks kui ka järgmiseks aastaks. Talle tegi pakkumise ­plaadifirma Orchid Classics ning plaanis on salvestus Odense sümfooniaorkestriga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles