Juurikas. Idarindel muutuseta (1)

Mart Juur
Copy
Kuulsad väejuhid võitluses. 
Kuulsad väejuhid võitluses. Foto: Postimees.ee

Kaugel-kaugel, seitsme maa ja mere taga, sügaval maa sees asus koobas. Koopas elasid Venemaa kaitseminister armeekindral Šoigu ja Vene relvajõudude kindralstaabi ülem armeekindral Gerassimov. Elasid üksmeeles ja rahus, ehkki ruumiga oli kitsavõitu. Kuid mis parata! Sõjamees peab nurisemata raskusi taluma. Niimoodi oli Šoigut ja Gerassimovi õpetatud ja teistmoodi nad ei osanudki. Peale vaprate kindralite elasid maa all vihmaussid ja mutid, leidus kive ja juurikaid, isegi üks petšeneegide mahamaetud aardepada kõhutas läheduses, aga nendest pole praegu põhjust rääkida.

Meeldivat vaheldust igapäevarutiinile pakkusid kindralitele käigud maa peale. Alati, kui Šoigu ja Gerassimov maa peale tulid, vaatasid nad Kuud ja pühkisid perset vastu puud. Mõnus! Kusjuures täna leidus eriti hea põhjus koopast väljuda. Saabunud oli järjekordne täiendus, et viia lõpule sõjalise erioperatsiooni järgmine etapp.

Soldatikesed seisid rivis nagu püksinööbid. Oh missuguseid vägilasi oli ääretu Venemaa regioonidest kokku püütud! Kõigi näod olid otsustavad, karmid nagu meestel, kes ei tunne nalja. Silm lausa puhkas nende peal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles