NÄDALA PLAAT ⟩ Kui religioonist saab villand

Margus Haav
, reporter
Copy
Father John Misty on Joshua Michael Tillman, Marylandist pärit muusik, multiinstrumentalist ja produtsent.
 
Father John Misty on Joshua Michael Tillman, Marylandist pärit muusik, multiinstrumentalist ja produtsent.  Foto: Arnas

Father John Misty ei ole muidugi pärisnimi. Selle taga on 40-aastane Joshua

Michael Tillman, Marylandist usklikust perekonnast pärit muusik, multiinstrumentalist ja produtsent, kes vahel kasutab artistinime J. Tillman.

Viimastel aastatel meenub mulle Father John Misty nime kuuldes tahes-tahtmata musikaalne telepastor Baby Billy (keda kehastab Walton Goggins) toredast sarjast «The Righteous Gemstones» ning tema esituses kõlanud kristliku kantrihiti paroodia, napakalt nakkav «Misbehaving». Midagi pole teha.

Katoliiklikes koolides õppinud Tillmann muide nägigi varases nooruses oma tulevikku paljutõotavas pastoriametis, aga pettus siiski religioosses maailmakäsitluses ning kolis Seattle’isse, kus asus tööle pagarina ning tegeles pisitasa muusika loomisega, kuni õnnestus silma või pigem kõrva jääda sealsele indie-folkarile Damien Juradole. Sellest ajast peale on tema karjäär edenenud tõusvas joones. Religiooniga on tal suhted võrdlemisi vastakad, oma pulmapäeval kirjutas ta näiteks pala tähendusliku pealkirjaga «Holy Shit». Viimastel aastatel on Tillman piinlikult hoidunud oma muusikat ja alter ego’sid kuidagi lähemalt lahti seletamast ning intervjuusid ei anna ta samuti enam ammu, kui mõned üliharvad erandid välja arvata. Nii et las muusika kõneleb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles